ČUVENA PEVAČICA JE SESTRA BORE ČORBE, A NE MOŽETE NI DA ZAMISLITE O KOME SE RADI: Velika je dama, cela Srbija je OBOŽAVA

Bilja Krstić, dama koja poseduje prelep glas i čuva tradicionalnu sropsku muziku je, verovali ili je, sestra Bore Čorbe.

Celebrities
16:54h Autor:
ČUVENA PEVAČICA JE SESTRA BORE ČORBE, A NE MOŽETE NI DA ZAMISLITE O KOME SE RADI: Velika je dama, cela Srbija je OBOŽAVA
Poznata pevačica je sestra Bore Đorđevića, Foto: Kurir / Damir Dervišagić

Borisav Bora Đorđević, još poznatiji kao Bora Čorba, čuveni je srpski rok muzičar i pesnik, a njegove hitove slušaju i stari i mladi. Bio je član brojnih čačanskih i beogradskih pop i rok grupa tokom 1970-ih kao što su Zajedno, Suncokret i Rani mraz (sa Đorđem Balaševićem), a onda je osnovao sada već kultni bend "Riblja čorba".

U Beogradu je upisao V beogradsku gimnaziju, potom i Pravni fakultet. Nakon dve godine je shvatio da ta profesija nije za njega, pa je pokušao da upiše Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu. Pošto nije primljen na glumu, upisao je pozorišnu organizaciju na FDU. Od tada je apsolvent.

Bora Đorđević
foto: Kurir Arhiva

Osnovao je 1978. grupu Riblja čorba, koja je postala vrlo popularna tokom sledećih nekoliko meseci. Popularnost grupe se takođe počela manifestovati u Borinom alkoholizmu, što je, zajedno sa provokativnim društveno-orijentisanim pesmama, prouzrokovalo da on postane jedan od najkontroverznijih muzičara u Jugoslaviji.

Međutim, decenijama uspešno krije svoj privatni život, te brojni detalji ni danas nisu poznati. Ali, čuvena pevačica Bilja Krstić je u jednom intervuju otkrila neverovatnu informaciju.

- Da vam otkrijem jednu tajnu, možda i ne znate. Bora i ja smo rođaci. Mi smo brat i sestra. Prema tome, i po toj liniji navijam, a i po onoj drugarskoj - rekla je Bilja gostujući na jednom Borinom koncertu.

Ona se osvrnula i na to da njihovo prijateljstvo traje još od 1975. dok su bili članovi grupe "Suncokret".

1 / 6 Foto: ATAImages

Bora Đorđević i Bilja Krstić su snimili i nekoliko dueta, te je tako Bilja gostovala u uvodnom delu pesme "Mobilni" iz 2004. a pre ove pesme su snimili zanimljiv duet Vojno lice.

Bilja je završila osnovno i srednje muzičko obrazovanje u MŠ “Dr Vojislav Vučković”. U Beogradu upisala i završila Fakultet muzičke umetnosti.

Na domaćoj pop sceni Bilja Krstić je prisutna dugi niz godina. Posle grupa Suncokret i Rani mraz započinje solo karijeru i izdaje tri albuma pop orijentacije.

Uporedo sa karijerom pop pevačice Biljana sledi svoje najdublje afinitete i više godina strpljivo prikuplja autentične audio i notne zapise izvorne muzike.

Takođe, dugo nije bilo poznato u javnosti da je njegov dalji rođak Peca Popović, novinar i publicista, a posle je sve iznenadilo to da su Bora i Biljana Krstić brat i sestra.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs