POZNATE LIČNOSTI KOJE SU BILE U ZATVORU, A RAZLOZI ĆE VAS ŠOKIRATI: Za njega niko ne bi rekao da je OVAKO DEBELO ZGREŠIO

Brojne naše ličnosti su bile u zatvoru, i dok jednio potpuno otvoreno govore o tom neprijatnom iskustvu, drugi se trude da taj deo života potpuno izbrišu.

Celebrities
10:59h Autor:
POZNATE LIČNOSTI KOJE SU BILE U ZATVORU, A RAZLOZI ĆE VAS ŠOKIRATI: Za njega niko ne bi rekao da je OVAKO DEBELO ZGREŠIO
Foto: ATA Images

Mnoge naše velike zvezde su imale probleme za zakonom, a iznenadiće vas ko se sve našao iza rešeteka! Za neke poznate ličnosti to nikad ne biste pomislili, ali su otvoreno pričali o svim problemima sa kojima su se suočavali. Razlolzi za odlazaku u zatvor su bili razni: trgovina narkoticima, pijanstva, nedozvoljeno posedovanje oružja i drugi prestupi.

Rasta

Rasta je uhapšen u oktobru 2020. godine kada je policija kod njega pronašla pet grama marihuane, a potom je po nalogu tužilaštva urađen i pretres njegovog stana u kom je pronađen skank.

On je tada saslušan pred Višim tužilaštvom u Beogradu nakon čega mu je tužilaštvo odredilo pritvor u kom je bio tri meseca. Rasti je nakon puštanja na slobodu dosuđena kasna od osam meseci kućnog pritvora, a sada je tu kaznu i odslužio.

Rasta
foto: ATA Images

Romana

Kao bomba odjeknula je vest da je pevačica Romana uhapšena sa svojim partnerom Filipom Mrkajićem u australijskom gradu Brizbejnu, jer je, kako su prenosili mediji, pomagala izabraniku u pljački bankomata.

Do tada nikada nije bila deo skandala, niti se za njeno ime vezivala neka afera. Nastupala je svuda, a neki njeni hitovi traje preko 2 decenije.

Romana Panić
foto: Kurir / Damir Dervišagić

Bane Vidaković

Bane Vidaković se teretio za držanje droge za ličnu upotrebu za šta mu pretila novčana kazna ili zatvor do tri godine. Glumac je pravosnažno osuđen 2020. godine na novčanu kaznu u iznosu od 100. 000 dinara i šest meseci kućnog zatvora, zbog 4,93 grama heroina.

Glumac na nakon izlaska iz sudnice rekao da je zadovoljan presudom i da je sud dobro presudio.

– Našao sam se u pogrešno vreme na pogrešnom mestu – rekao je Vidaković.

Bane Vidaković
foto: ATA Images / Antonio Ahel

Džej Ramadanovski

Džej je uvek otvoreno govorio o svom životu, i kroz osmeh je pričao sve svoje nestašluke i nedozvoljene radnje. Tako je jednom prilikom napravio prekršaj u Švedskoj - vozio je u pijanom stanju, zbog kojeg je imao problema sa tamošnjim vlastima.

- Proveo sam šest i po godina u domu, pa mi nije bilo teško da se priviknem na skandinavske uslove. U zatvoru smo imali teretanu, saunu, đakuzi i solarijum, pa se nekako i moglo živeti -priznao je svojevremno.

Džej Ramadanovski
foto: Kurir / Dragan Kadić

Zdravko Čolić

Verovali ili ne, i najveća balkanska zvezda se našla iza rešetaka i to u jeku slave! Nije tajna da su Čolini hornorari bili ogromni, te je jednom prilikom uhvaćen sa pozamašnom svotom deviza, što je bilo strogo zabranjeno po tadašnjem zakonu. Još veći problem je bio ako suma nije bila prijavljena za porez. Zdravko je ostao u pritvoru 3 dana, gde su ga saslušavali, a posle toga je uspeo da se izvuče.

Zdravko Čolić
foto: ATA Images

Bora Čorba

I Bora Čorba je još u mladosti ispoljavao veliki bunt, te mu nisu bile strane ni krađe. Naime kao srednjoškolac je upadao sa društvom u bogataške stanove i od tako stečenog novca kupovao instrumente. Zbog tih postupaka je bio sedam dana u istražnom zatvoru.

Bora Đorđević, Bora Čorba
foto: Kurir

Žarko Laušević

Žarko Laušević osuđen je na 13 godina zatvora zbog dvostrukog ubistva u julu 1993. u Podgorici. On je tada upucao Dragora Pejovića i Radovana Vučinića, dok je Andriju Kažića teško ranio. Na suđenju se branio tvrdnjama da je pištolj potegao u samoodbrani, jer su prethodno ubijeni mladići napali njega i njegovog brata Branimira.

Osuđen je na 15 godina zatvora, ali je tu kaznu ukinuo Savezni sud i naložio da se postupak ponovi. U novom postupku 1998. osuđen je na četiri godine, pa je automatski pušten iz zatvora, nakon čega se preselio u Njujork. Tri godine kasnije kaznu je ponovo preinačio Vrhovni sud, osudivši ga konačno na 13 godina. Sredinom 2009. Laušević je po poternici uhapšen u SAD, ali je ubrzo pušten.

Žarko Laušević
foto: Kurir Arhiva

Ceca Ražnatović

Akcija "Sablja" je "došla glave" i Svetlani Ceci Ražnatović, koja je takođe nekoliko meseci provela u ćeliji. Najpre zbog sumnje da je kontaktirala sa članovima zemunskog klana, a zatim i zbog neprijavljenog arsenala oružja i sumnjivih poslova u vezi s preprodajom fudbalera Obilića. Ceca je zbog ovog posledneg krivičnog dela osuđena na osam meseci zatvora 2011. godine, koje je provela sa nanogicom u svojoj kući.

- Sećam se da nikada nisam viđla onolike bubašvabe! Uslovi života u toj rupi bili su pakleni - rekla je Ceca po izlasku iz Centralnog zatvora 2003.

Svetlana Ražnatović
foto: ATA Images

Aca Lukas

U istoj akciji je uhpašen i Cecin veliki prijatelj Aca Lukas, a povod je bio neovlašćeno posedovanje pištolja. Osuđen je na 4 mesece, ali je pevač tvrdio sve vreme da mu je hapšenje namešteno, iako nije uspeo da dokaže svoju nevinost.

Aca Lukas
foto: ATA Images / Antonio Ahel

Ana Nikolić

Iako mnogi smatraju da je Ana Nikolić posrnula, te da hitno mora da se vrati na pravi put i opet zablista kao velika zvezda, ni pre osam godina nije uspela da sputa svoj karakter. Naime, provela je noć u policijskoj stanici u Rakovici, gde je imala sukob s policijom. Kada su je zaustavili, pevačica je jedva gledala na oči i izmereno joj je 2,03 promila alkohola u krvi, nakon čega je s bratom zadržana na trežnjenju. Ona je od toga napravila opšti haos jer se svađala s policajcima.

1 / 7 Foto: Kurir / Damir Dervišagić

Đani, Mitar Mirić i Aleksandar Prijović

Početkom aprila 2020. godine u kafeu jednog hotela uhapšeni su Radiša Trajković Đani, njegova supruga Slađana i sin Miloš, fudbaler Prijović, Mitar Mirić, kao i još dvadesetak osoba jer nisu poštovali zabranu okupljanja u zatvorenom prostoru zbog pandemije koronavirusa. Svi oni osuđeni su na po tri meseca kućnog zatvora.

Radiša Trajković Đani
foto: Kurir / Damir Dervišagić

Hasan Dudić

Njegov otac je 1967. godine otputovao u Minhen, Nemačku, putem biroa za zapošljavanje, kako bi radio kao obućar. Tamo je proveo nekoliko godina, zarađujući novac kako bi sagradio kuću. Tokom njegovog odsustva, Hasan je započeo druženje sa problematičnom ekipom i kriminalcima. Bio je vedrog duha i simpatičan, i stariji su ga često vodili sa sobom.

Hasan Dudić
foto: ATAImages

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs