DVEHILJADITIH JE BIO NA VRHUNCU SVOJE KARIJERE: Srbija je obožavala njegove hitove, danas je ugledni LEKAR

Zoran Vanev je na vrhuncu karijere napustio estradu i put ga je odveo na neku drugu stranu

Celebrities
10:42h Autor:
DVEHILJADITIH JE BIO NA VRHUNCU SVOJE KARIJERE: Srbija je obožavala njegove hitove, danas je ugledni LEKAR
Zoran Vanev, Foto: preentscreen/Youtube

Zoran Vanev stekao je popularnost zahvaljujući hitu "Južna pruga", čija balada i dalje oduševljava slušaoce. Na vrhuncu svoje umetničke karijere, doneo je odluku da se povuče s estrade. Danas, u društvu svoje porodice, živi u Švajcarskoj, gde se posvećuje proučavanju prirodne medicine.

Odluka o povlačenju došla je u vreme kada su mnogi videli sjajnu budućnost za njega. Kao motivaciju za tu odluku, istakao je svoje lično iskustvo sa tamnijim stranama muzičke industrije. Iako je imao mnogo obožavalaca, Zoran, makedonskog porekla, je shvatio da estrada nije njegova prava pozornica.

"Da je sve to išlo profesionalno, ne bih se ja tako lako povukao nego bih bio možda i ja deo današnje muzičke „Elite“ (ako je mogu tako baš nazvati)“, otkrio je Vanev.

Nakon što su njegovi veliki hitovi proslavili njegovo ime, odlučio je da se okuša i na srpskom tržištu, gde je postigao značajan uspeh sa svojim albumom.

Ipak, uprkos uzlaznoj putanji kojom je njegova karijera kretala, Zoran je doneo hrabru odluku da se povuče.

Još pre 25 godina se odselio sa Balkana. Tako da, kada se pojavio u ‘Grandu’, već je živeo u Švajcarskoj i već je stvorio muzičku karijeru sa svojim tadašnjim orkestrom.

Imam i dodatnu profesiju, ali muzika mu je kao urođeni gen i uvek će se truditi da ostane aktivan, ma koliko malo to bilo.

Što se tiče dodatne profesije, koja mu je poslednjih nekoliko godine sada i glavno zanimanje, diplomirao sam na Fakultetu za Prirodnu medicinu i postao priznati doktor prirodne medicine u Švajcarskoj.

"Moje studije su trajale celih pet godina, radnim danima sam se posvećivao proučavanju prirodne medicine, a svake subote i nedelje sam istraživao konvencionalnu medicinu. To je razlog zašto sam nestao sa estrade, ali nemam nikakvih kajanja, jer sada se bavim veoma ispravnim poslom. Već četiri godine imam svoju praksu u Cirihu i kao doktor prirodne medicine priznat sam kod zdravstvenih osiguranja."

Mnogi komentarišu i to da danas izgleda gotovo isto kao i u vreme svoje najveće popularnosti i da se nije mnogo promenio.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs