OLIVER DRAGOJEVIĆ NIJE HTEO DA PEVA U BEOGRADU 3O GODINA NI ZA 200.000 E: Čuveni pevač oktriva ŠOKANTAN RAZLOG nedolaska

Prošlo je pet godina otkako nas je napustio 29. jula legendarni Oliver Dragojević, a Srbi se i danas pitaju zašto čak 3 decenije nije zapevao u našoj prestonici!

Celebrities
13:41h Autor:
OLIVER DRAGOJEVIĆ NIJE HTEO DA PEVA U BEOGRADU 3O GODINA NI ZA 200.000 E: Čuveni pevač oktriva ŠOKANTAN RAZLOG nedolaska
Zašto Oliver Dragojević nije hteo da peva u Beogradu?, Foto: Youtube Printscreen / concordb

Oliver Dragojević, legenda balkanske muzičke scene, bio je istaknuti pevač i kompozitor upamćen po svom prepoznatljivom glasu i emotivnom izvođenju vanvremenskih balada. Njegove stihove obožavaju svi, bez obzira na veru, jezik i nacionalnost.

Karijeru je započeo kao tinejdžer, nastupajući u raznim bendovima, a pravu slavu stekao je kao član grupe "More" 1970-ih godina. Nakon toga, započeo je svoju solo karijeru i lansirao se u muzičku orbitu s hitovima kao što su: "Pismo moja", "Molitva za Magdalenu", "Cesarica", "U ljubav vjere nemam", "Trag u bekskraju", "Nocutrno", "Bez tebe", "Šta to beše ljubav", "Moj lipi anđele" i mnogi drugi. Iza sebe je ostavio više od 20 albuma, a njegovi evergrinovi se prenose sa generacije na generaciju.

Oliver Dragojević
foto: ATA Images / Z. Milutinović

Pored pesama koje je izvodio na hrvatskom, Oliver je takođe pevao na italijanskom i engleskom jeziku, čime je širio svoju popularnost i van granica svoje domovine.

Oliver Dragojević bio je ne samo talentovani muzičar, već i simbol zajedništva i ljubavi prema muzici. Njegovi koncerti i nastupi okupljali su publiku svih generacija, a njegov optimizam i pozitivna energija uvek su se prenosili na obožavatelje.

Međutim, ostala je žal što duže od tri decenije nije zapevao u Beogradu, niti je posetio Srbiju - razlog i danas intrigira javnost. Upravo o ovoj vrlo škakljivoj temi progovorio je pre nekoliko godina pevač Oliver Mandić u emisiji “Mojih 50” na Naksi radiju i tom prilikom otkrio zašto Dragojević nije smeo da dođe u Srbiju.

Oliver Mandić
foto: Kurir

"Oliver je sjajan pjevač. Šteta što ne može da dođe u Beograd. Nudio sam mu 200.000 evra da napravimo koncert pod nazivom “Dva Olivera” s filharmonijom. Situacija je veoma specifična u njihovoj sredini. On kaže da bi, kada bi se vratio u Split posle koncerta u Beogradu, morao da brine za živote svojih sinova", rekao je Mandić tom prilikom.

I sam Dragojević je pričao o koncertu u Beograd sa Tanjom Peternek Aleksić u Splitu, a kada ga je autorka popularne emisije upitala da li će Beograd uvrstiti na listu gradova u kojima će napraviti koncert, kantautor je odgovorio:

"Neće, neće. To smo završili. Zapravo, tu temu smo završili… Zvali su me puno puta i svaki put sam rekao ne, ja sam mislio da je ta tema završena", rekao je Oliver u emisiji "TV lica, kao sav normalan svet" i dodao da ne postoji mogućnost da svoje mišljenje promeni.

1 / 5 Foto: Beta / Denis Ceric

Takođe, Dragojević je poručio ovdašnjoj publici da je dobrodošla na svakom njegovom koncertu okruženju.

"Gde god misle da im nije daleko, neka dođu na koncert. Želim im zdravlje, sreću", rekao je Oliver, a na pitanje čega se seća iz Beograda rekao je:

"Bilo je dobrih ljudi tamo!"

Njegov glas, pesme i poruke ljubavi i nade ostavili su dubok trag u muzičkoj istoriji Balkana i ostaju neizbrisivi deo kulturnog nasleđa ovog regiona. Oliver Dragojević ostaje ikona koju ćemo zauvek pamtiti po predivnim baladama i nezaboravnim interpretacijama koje su nas sve dirnule i ostale u našim srcima zauvek.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs