ZAVEO 4 DECENIJE MLAĐU I PROVEO S NJOM 36 GODINA: Upoznali se na nesvakidašnji način, njihova ljubavna priča SVE ŠOKIRA

Američki mediji javljaju da je čuveni pevač Toni Benet preminuo danas u 97. godini, posle duge borbe sa Alchajmerom.

Celebrities
12:18h Autor:
ZAVEO 4 DECENIJE MLAĐU I PROVEO S NJOM 36 GODINA: Upoznali se na nesvakidašnji način, njihova ljubavna priča SVE ŠOKIRA
Životna priča Tonija Beneta, Foto: MediaPunch / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Toni Benet bio je legendarni američki pevač džeza i popa, koji je stekao svetsku slavu zahvaljujući svojoj izuzetnoj interpretaciji balada. Njegova karijera, koja traje više od sedam decenija, obuhvatala širok spektar muzičkih žanrova, a zahvaljujuću svojim vanvremenskim hitovima živeće večno!

Rođen je u Kvinsu 3. avgust 1926. Njegovi roditelji su emigrirali iz Kalabrije. U novembru 1944. bio je član armije SAD tokom Drugog svetskog rata.

Toni Benet
foto: MediaPunch / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Toni je započeo svoju karijeru pevanja u restoranima i noćnim klubovima, a brzo je skrenuo pažnju muzičkih producenata svojim izvanrednim pevanjem. Prva pesma koju je snimio i koja ga je proslavila bila je "Because of You" iz 1951. godine. A onda je svoje mesto velike zvezde učvrstio numerala "Cold", "Cold Heart" i "Blue Velvet".

Do kraja 1950-ih imao je veliki broj uspešnih singlova koji su mu omogućili da nastupa još više, ali i da ima svoju letnju emisiju "Toni Benet" šou. Jedan od najblistavijih momenata u fenomenalnoj karijeri bio je i nastup u "Karnegi holu"1962. Upravo ta godina mu je bila jedna od najuspešnijih, jer je u njoj snimio hit "I Left My Heart in San Francisco", koji je postao njegova lična karta.

Toni Benet
foto: MediaPunch / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Neočekivani pad popularnosti

Nakon toga, njegova karijera doživela je pad, jer je imao problema sa predoziranjem kokainom. Tokom 1960-ih, Benetova popularnost je opala i zbog dolaska Bitlsa i promena u muzičkoj industriji, ali on se nije predavao. Nastavio je da nastupa i snima albume, pažljivo birajući pesme koje će interpretirati. Ipak, vratio se muzici i 1986. godine izdao album The Art of Excellence. Njegov trud se isplatio krajem 1980-ih i 1990-ih kada je ponovo osvojio srca publike i kritike.

U 21. veku je nastavio da nastupa i imao nekoliko zapaženih saradnji među kojima su najistaknutije bile sa Lejdi Gagom i Ejmi Vajnhaus.

Toni Benet
foto: B4859 / Avalon / Profimedia

Dobitnik je brojnih priznanja, uključujući 19 Grammy nagrada tokom svoje karijere. Pored muzike, Toni je bio poznat i po svom humanitarnom radu. Aktivno se borio protiv droga i nasilja.

Do 2021. godine Toni Benet je nastupao i snimao pesme sa velikim žarom, dokazujući da prava strast prema umetnosti ne poznaje godine. Njegova dugovečna i uspešna karijera, autentičnost i ljubav prema muzici, čine ga legendom koja će zauvek ostati urezana u svetsku muzičku istoriju.

Buran ljubavni život

Toni Benet važio je u mladosti za velikog srcelomca, a ženio se tri puta. Najpre je bio u 19-godišnjem braku sa Patrišom Bič, pa je 12 godina proveo oženjen Sandrom Grant, da bi u trećem dobu ljubav krunisao brakom sa 40 godina mlađom Suzan Krou.

Par je započeo vezu još tokom kasnih osamdesetih, kada se Suzan spremala za posao učiteljice u jednoj školi u Njujorku. Ipak, njihova priča počela je mnogo, mnogo ranije – dok je, pomalo bizarno, Suzan još bila u majčinom stomaku.

Suzan Krou odrasla je, naime, u porodici vatrenih fanova Tonija Beneta, koji su pratili pevača na svakom koraku. Tako njeni roditelji 1966. nisu mogli da propuste Benetov koncert u Njujorku iako je Suzanina majka bila u drugom stanju, a zamolili su pevača i za fotografiju. On je pozirao sa Krouovima, a danas je ta fotografija još draža porodici.

Iako je iza sebe imao dva braka i četvoro dece, Toni Benet ponovo se zaljubio kao tinejdžer, i to u tako mladu devojku, a njih dvoje su proveli 20 godina u vezi pre nego što su se venčali 2007. godine.

Alchgajmer

Dijagnostifikovana mu Alchajmerova bolest 2016. godine, ali je ona nastavio aktivno da radi do poslednjeg atoma snage, sve dok mu se zdravstveno stanje nije pogoršalo.

1 / 7 Foto: MediaPunch / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Govorio je : „Život je dar – čak i sa Alchajmerovom bolešću“.

Prvi simptomi Alchajmerove bolesti koji se ne smeju ignorisati:

  1. Gubitak pamćenja koji ometa svakodnevni život
  2. Otežani rad sa brojevima – računima, finansijama.
  3. Poteškoće u obavljanju rutinskih dnevnih poslova
  4. Zbunjenost vremenom ili prostorom
  5. Problemi u razumevanju vizuelnih slika i prostornih odnosa
  6. Problemi tokom govora ili pisanja
  7. Ostavljanje stvari na neuobičajena mesta i nemogućnost sećanja gde su
  8. Smanjena ili loša procena, donošenje loših odluka
  9. Povlačenje sa posla ili iz društvenih aktivnosti
  10. Promene u raspoloženju
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs