"STALNO SAM GLEDAO NA VRATA DA NE NAIĐU I POKVARI NAŠU SREĆU" Merlina su tast i tašta PREZIRALI, a jasno je i zašto

Pevač Dino Merlin ima brojne hitove, a većina je imala biografsku notu, pa su i zbog toga bile tako slušane i popularne

Celebrities
12:11h Autor:
"STALNO SAM GLEDAO NA VRATA DA NE NAIĐU I POKVARI NAŠU SREĆU" Merlina su tast i tašta PREZIRALI, a jasno je i zašto
Dino Merlin, Foto: ATA Images / Antonio Ahel

Dino Merlin (59), poznati pevač, već od svoje 17. godine voli samo jednu ženu - Amelu. Njihova ljubavna priča je prava saga, započela je skrivanjem i velikom strašću, a danas traje duže od tri decenije. Kroz sve izazove koje su prošli, izgradili su snažan odnos i zajednički poduhvat u porodičnom životu sa dvoje dece.

Ljubavna avantura između Merlina i njegove sadašnje supruge, Amela, bila je prilično složena. Naime, Amela je poticala iz ugledne porodice, što je dovelo do negodovanja njenih roditelja zbog njihove veze, pa su joj zabranjivali da bude sa Dinom.

Dino je tada išao na zanat, dok je Amela pohađala gimnaziju i njini roditelji su želeli da bude u vezi sa nekim ko je na njenom društvenom nivou.

Ipak, njihova ljubav je bila snažna i nepokolebljiva, pa su kada su imali 20 godina, odlučili da pobegnu i tajno se venčaju, uprkos svim preprekama.

"Borili smo se, krili, ali niko nas nije mogao rastaviti. Posle pet godina smo se tajno venčali. Bilo je to romantično venčanje iako sam svoju ženu doslovno oteo. Uz nas su bili samo moj kum i Amelina sestra, koja je bila kuma. Govor matičarke bio mi je predugačak, stalno sam gledao na vrata da neko ne naiđe i pokvari našu sreću".

Nakon venčanja, Dino Merlin je odveo Amelu na medeni mesec u Dubrovnik.

"Kada smo se vratili, preselili smo se kod moje majke i odmah smo se suočili sa svakodnevicom. Bila je to velika odgovornost za porodicu i težak rad, a roditelji Amele su bili jako ljuti i nisu hteli da čuju za nju tokom pola godine", priseća se Merlin tih dana.

Dino Merlin
foto: Facebook / Dino Merlin

On kaže da je dan kada mu je Amela rekla da ga voli jedan od najvažnijih dana u njegovom životu. Njihova ljubav nikada nije prolazila kroz velike probleme i skandale, a Dino je i dalje zaljubljen u nju kao prvog dana kada ju je ugledao, 8. avgusta 1979. godine.

"Taj dan pre 35 godina, Amela mi je rekla da me voli. Danas je to jedan od najvažnijih datuma u mom životu, ali svaki put osetim grižu savesti što ga nisam obeležio onako kako zaslužuje. Već tri i po decenije trudim se da 8. avgust učinim posebnim, iznenađujući i radujući svoju suprugu iznova i iznova, ali čini mi se da će proći ceo život, a ja nikada neću uspeti da dovoljno izrazim koliko mi je taj dan važan", izjavio je muzičar.

Iz braka sa Amelom, Dino ima dvoje dece - ćerku Naidu i sina Hamza. Nedavno je postao i ponosni deda kada mu je sin darovao prvo unuče. Dečak je dobio ime Nezir, po Dinovoj supruzi.

Dino Merlin
foto: Kurir

"Da, žao mi je što su moja deca tako brzo odrasla. U borbi za život, često zaboravljamo da život teče upravo sada i ovde. A ko je važniji u tom životu od onih koji su vam najbliži? Kada je Naida rođena, počinjao sam karijeru i kroz njen odrastanje doživeo sam sve, od skromnosti do bogatstva, metaforički govoreći. Naida se navikla na jednostavan život, pa je uvek odgovarala na moje pitanje o tome šta da joj donesem iz Njujorka ili Pariza sa: 'Tata, hvala, imam sve, samo se vrati što pre kući'".

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs