NEVEROVATNO!

OVAJ FRAJER UVLAČI SLAVNE U SEKTU: Istetovirani sveštenik promoviše plastičnu hirurgiju, a prikriva optužbe za silovanje

Karl Lenc je sveštenik koji je "osvojio" slavne ličnosti, a neretko se nalazi u centru intrigantnih dešavanja. Otkako se saznalo za njegovu preljubu, gotovo da se ne oglašava na mrežama.

Celebrities
08:09h Autor:
OVAJ FRAJER UVLAČI SLAVNE U SEKTU: Istetovirani sveštenik promoviše plastičnu hirurgiju, a prikriva optužbe za silovanje
Ko je sveštenik zbog kojeg su poznati u sekti?, Foto: 247PAPS.TV / Splash / Profimedia

U svetu među poznatim ličnostima važe razni religijski trendovi, te ih neretko možemo čuti kako sav uspeh koji su postigli priprisuju Božjoj volji. I dok su se se neki opredelili za budizam, drugi su prelazili na kabalu. Međutim, tokom devedesetih sajentologija je bila najpopoularnija, svedoci smo da je legendarni Tom Kruz upravo nju stavio ispred porodice i ćerke , a onda je na red došlo hrišćanstvo.

Karl Lenc
foto: Jose Perez / Pacific coast news / Profimedia

Naime, jedna od najvećih mladih zvezda, američki pevač Džastin Biber intenzivno se druži sa sveštenikom "Hillsong" crkve Karlom Lencom. Ovaj pristup religiji promovisao je nakon nervnog sloma pred kraj svoje velike svetske turneje.

- Džastin trenutno ima veoma zreo odnos sa Isusom. Ne smatram da su moja učenja ili moje propovedi učinile čudo kada se radi o njemu. Biber je oduvek imao veliku želju i strast za verom i ogromnu ljubav prema Isusu. Ja sam ga samo bodrio da se trudi da bude još bolji čovek. Sve njegove promene nabolje su uzrok tome što snažno veruje u boga. Svevišnji mu šalje snagu da nastavi, a to se retko kome dešava. On je dugo radio na sebi kako bi bio najbolji i zato treba da bude ponosan i inspirisan da i dalje veruje u višu silu - rekao je harizmatični sveštenik.

Hillsong je hrišćanska zajednica osnovana 1983. godine u Australiji, a 2010. godine je postala popularna u Americi. Temelji se na čitanju Biblije, za koju veruju da je "istinita Božja reč, jedini autoritet i primenjiva našim svakodnevnim životima". Liturgije izgledaju kao rok koncerti sa mnogo muzike i pevanja i usmereni su ka mlađoj populaciji.

Sveštenici i te kako privlače pažnju, jer iszgledaju potpuni neuobičajeno. Moderno se oblaže, mišićavo telo im je ukrašeno uglavnom tetovažama, a prijatelji su im osobe iz slavnih krugova.

Mnoge poznate ličnosti su veliki pobornici "Hillsong-a", a samo neki od njih su: Džastin Biber, Hejli Biber, Opra Vinfri, Kortni Kardašijan, Kris Prat, Selena Gomez i mnogi drugi.

Sa druge strane, jedna bivša članica je istakla da se radi o "agresivnoj verskoj organizaciji", a izjave nekih pripadnika dokazuju da nisu tako progresivni i da ne prihvataju sve kao što hrišćanstvo nalaže.

Pre šest godina, omiljeni Biberov sveštenik Karl Lenc u intervjuu je rekao da je crkva protiv ljubavne veze dvoje članova crkve u njujorškoj župi.

- Kad bih mogao pokazati osobi kako svaki dan da hoda sa Isusom, bilo bi mu lako odupreti se želji da voli nekoga istog pola - rekao je Lenc.

Brajan Hjuston, osnivač crkve, bio je povezan sa slučajem pedofilije. Navodno je saznao da je njegov otac seksualno zlostavljao dečaka u crkvi, ali to nikad nije prijavio policiji. Nakon toga, njegova verska organizacija uvela kurs za sveštenike o prepoznavanju pedofilije.

Definitino, najpoznatiji sveštenik ove crkve je Lenc, koji ima ogroman uticaj na javne ličnosti. Pažnju pre svega privlačii svojim izgledom, na Instagramu ga prati skoro 600 hiljada ljudi. Zovu ga i sveštenik hipster, a prošle godine se našao u jeku skandala kada je prevario svoju suprugu Lauru, sa kojom je bio 17 godina u braku. Nakon skandala s preljubom nije se oglašavao dugo na društvenim mrežama.

Inače crkva Hilsong i u prošlosti je izazvala kontroverze svojim protivljenjem homoseksualnim brakovima, seksističkim stavovima čak i promivisanjem pogrešnih ideala koji uključuju plastičnu hirurgiju za žene kako bi bile privlačnije muškarcima. Takođe, mnogi pastori su napustili crkvu, jer su tužbe za zlostavljanje bile sve brojnije.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs