JEDNA OD NAJLEPŠIH MODELA

Bila je seks simbol 90-ih, a onda je nestala: Evo gde je sada deo legendarne petorke supermodela! (FOTO)

Na legendarnoj naslovnici Voga koju je ovekovečio slavni fotograf Piter Linbergh našlo se pet tada najlepših žena sveta. Ali samo je Tatjana kasnije nestala iz javnog života

Celebrities
Autor:
Bila je seks simbol 90-ih, a onda je nestala: Evo gde je sada deo legendarne petorke supermodela! (FOTO)
Foto: Profimedia

Nemački supermodel Tatjana Patic (54) bila je poznata kao deo legendarne velike petorke prvih supermodela koje je 1990. godine pozvao čuveni modni kreator Đani Versaći. Tako je Tatjana zajedno sa Naomi Kembel, Lindom Evanđelistom, Sindi Kraford i Kristi Tarlington utabala put ostalim modelima.

Slavna lepotica je 90-ih godina osvajala svetske modne piste,bila je pet isupermodel svih vremena, a zbog svoje lepote, mačkastog oblika očiju, neuobičajeno savršenog oblika lica omiljeno zaštitno lice mnogih kampanja, među kojima su Šanel, Kelvin Klajn i Versaće.

Rođena je u Njemačkoj 1966. godine. Sa 17 godina je ušla u finale takmičenja Elite Model Look, nakon čega je potpisala ugovor za Elite Model Management i preselila se u Pariz.

Glumica sa najtužnijom sudbinom:Rođena u zatvoru, majka je optužila za maltretiranje, skandali je pratili u stopu!(FOTO)

foto: Profimedia

Njeno lice redovno je krasilo Vog, pojavivši se na naslovnici američkog izdanja, kao i onim internacionalnim, dok je dve uzastopne naslovne strane imala 1989. pod novo izabranom urednicom Anom Vintur.

Tajana je bila muza legendarnog fotografa Herba Rica, a radila je kampanje za Kelvina Klajna sa ništa manje poznatim Brusom Veberom, te reklamu za Revlon pred objektivom Ričarda Avedona.

Njenu lepotu na fotografijama opisivali su kao nešto delikatno i lomljivo, uz elemente senzualnosti i intenzivnih emocija.

Bila je jedna od najlepših žena sveta krajem 80-ih: Preživela je porodične tragedije, upropastila se plastičnim operacijama! (FOTO)

foto: Profimedia

Tokom 90-ih godina je kombinovala studije glume u Los Anđelesu sa modelingom, a pojavila se na više od 200 naslovnica.

Ali, za razliku od svojih pomenutih koleginica, Tatjana nije uspela da od svog imena napravi brend, što je mnoge iznenadilo, budući da poseduje neverovatnu lepotu.

"Bilo je tih glamuroznih trenutaka, ali sve je to bilo prilično naporno. Putovanja su počela teško da mi padaju. Bila sam umorna od svega. Uvek sam smatrala da moda i manekenstvo nisu ono što ja zaista jesam, to je bilo samo nešto što radim. Nije me definisalo. Život daleko od toga konačno ima smisla', rekla je pre nekoliko godina u jednom od retkih intervjua.

Danas ima 54 godine, a poslednjih godina živi na farmi u Malibuu sa godišnjim sinom Džonahom (14) , kojeg je dobila u vezi s marketinškim stručnjakom. Okružena je životinjama, gde se preselila još davne 1989. kada je živela na relaciji Pariz - Njujork i bila na vrhuncu karijere.

Kada ju je pre nekoliko godina novinarka pitala razmišlja li ikada, poput svojih koleginica i prijateljica s kojima je zasluženo nosila titulu supermodela da se vrati u svet mode i uradi neku veliku kampanju, Tatjana je jednostavno rekla: '

"Ne. Poslednjih godina bila sam fokusirana na život sa sinom. Nisam želela da odrasta s dadiljom. Poslovi koje i dalje obavljam za mene su savršeni i savršeno se uklapaju u moj život.

'I filmske lepotice plaču: Životna priča ikone stila i najlepše žene 20. veka!

foto: Profimedia

Ipak, kada se priseća tih slavnih dana proživljenih u modnom svetu, svesna je koliko je to vreme kada je samouvereno vladala modnim pistama bilo drugačije.

"Sve smo nosile konfekcijski broj 8 ili 10. Devojke su bile zdrave. Naravno, nekad si morao da paziš šta jedeš, ali to je više bilo iz razloga da pojedeš nešto zdravo nego da budeš mršav. Nikada se nisam izgladnjivala. Naravno da postoje devojke koje su prirodno mršave, a ako nisu, zamislite šta rade kako bi se uklopile. Na moju visinu nositi veličinu 0 ili 2 za mene je neverovatno. Bilo bi puno bolje kada bi manekenkama dopustili da imaju normalnu težinu, koja bi bila dobra i za njih, ali i za mlade žene kojima su one uzor. Mi smo bile lepo građene i zdrave i izgledale smo kao žene', rekla je Tatjana.

Na pitanje da li bi da počinje iznova, sve isto uradila odgovorila je:

"Teško je reći. Iskreno, ne znam. Bilo bi puno teže jer je danas more lepih devojaka. To je kao na pijaci. Devojka odradi dobro nekoliko sezona i onda je zaboravljena. Ranije nije bilo tako", zaključila je.

Razvrat i ludilo najveće boginje Holivuda: Muškarci su joj jeli iz ruke-o njenom bludu i dan danas se priča!(FOTO/VIDEO)

(Stil.Kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs