Prava zima stiže

Za vikend će Srbija biti zavejana: U Beogradu do 20 centimetara snega!

U zapadnim delovima Bačke očekuje se oko 30 centimetra belog prekrivača

Vesti 12.12.2018. - 15:51h Autor: Blic / R. Briza
Foto: Shutterstock

Pripremite sanke, čizme, rukavice, kape jer nam konačno stiže - pravi sneg. Čak i u prestonici.

 

Prema prognozama meteorologa biće i do 30 centimetra snega u delovima Vojvodine, a do 20 u Beogradu. Dakle, deca će konačno moći na sankanje i grudvanje jer nam beli pokrivač stiže baš kad treba - za vikend!

 

Prema trenutnim prognozama meteorologa, u Beogradu se očekuje 10 do 20 centimetra snega, u zavisnosti od dela grada, a u Vojvodini i preko 20, a ako se prognoze i ostvare, u zapadnim delovima Bačke, lokalno, i oko 30 centimetra.

 

Najmanje snega biće na jugu i jugositoku Srbije i za vikend će građani tamo imati uglavnom kišu.

 

Đorđe Đurić, meteorolog iz "Weather2Umbrella", kaže za da će sutra u celoj zemlji biti pretežno sunčano, a tokom jutra u većini predela slab mraz.

 

"Jutarnje temperature kretaće se od -5 na jugu do 0 na severu, a tokom dana od 3 do 7 stepeni Celzijusovih. Na krajnjem jugu Srbije prognoze kažu da se očekuje povećanje oblačnosti, tako da će tamo biti uslova za susnežicu i sneg. U petak sa jugozapada sledi naoblačenje, koje će se tokom dana proširiti na veći deo Srbije i doneće celoj zemlji kišu, a planinskim predelima susnežicu i sneg. Maksimalne dnevne temeprature vazduha biće od 1 do 7 stepeni. Tog dana uveče i delom u subotu ponegde bi bilo uslova za ledenu kišu uglavnom u Timočkoj i Negotinskoj krajini. Takođe, u istom periodu u košavskom području duvaće jak vetar. Na jugu Banata i donjem delu Podunavlja imaće olujne udare", navodi on.

 

Kad sneg zaveje i zavlada minus: Strelac načisto podetinji, Ribu ne budite ni u ludilu!

foto: Shutterstock

Prema njegovim rečima, tokom noći između petka i subote kiša će preći u susnežicu i sneg i na severu, zapadu i nižim predelima jugozapadne Srbije.

 

"U subotu, u severnim i zapadnim predelima tokom celog dana se očekuje sneg. Biće oblačno, a na jugu kiša. Veća količina snežnih padavina biće tokom večeri i noći i to na severozapadu Srbije. U subotu će biti od 0 na severozapadu do 11 stepeni na jugoistoku. Najviše snega očekuje se u Bačkoj i u Sremu. U nedelju u celoj zemlji biće oblačno sa snegom. Temperature će se kretati od 0 do 5 stepeni. I tog dana najviše snega biće u Bačkoj i Sremu. U tim predelima će pasti preko 20 centimetra, u Beogradu od 10 do 20, ako se obistine prognoze, a lokalno u Bačkoj i 30 centimetara", kaže on.

 

Prema njegovim rečima, neće biti toliko hladno u celoj zemlji, niti u Beogradu, gde se sutra očekuje najviša dnevna oko 4 stepena, u petak za stepen niža, u subotu 2, u nedelju od - 1 do 1.

 

"Jutarnje temperature će biti identične. Ponedeljak će biti suv, tmuran i prohladni dan. Ujutru slab mraz, a dnevna oko +2. U utorak čitav dan će biti oko nule", prognozira on.

 

Kako Đurić objašnjava, u petak i tokom vikenda naše područje biće pod uticajem ciklona s Mediterana.

 

"On će se svojim centrom premeštati južno od Srbije. Bez obzira na to, uticaće na vremenske prilike u našoj zemlji donoseći oblačnost i padavine. Povučiće nešto hladniju vazdušnu masu sa severa. Imaćemo dotok vlage s Mediterana, ali i hladnijeg vazduha", kazao je on.

 

Novogodišnja priča Mome Kapora: Dok je još padao sneg i jelke bile prave, a ne plastične!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...