Lukavo

Novi trojanac koristi zabranu aplikacije Telegram: Za sada na udaru diplomate u Kazahstanu!

Za ovaj napad optužena je grupa navodno ruskih hakera Dast Skvod, koja je i ranije ciljala diplomatska predstavništva

Vesti
Autor:
Foto: Profimedia

Novi virus trojanac Oktopus napada diplomatska predstavništva širom Azije saopštava Kasperski lab.

 

Virus naime koristi najnoviju zabranu aplikacije za poruke Telegram, jer se žrtvama predstavlja kao nova i legitimna vezija ove aplikacije.

 

Na taj način dobija pristup žrtvinom računaru ili mobilnom telefonu. Na udaru su diplomatska predstavništva pre svega u zemljama bivšeg SSSR-a kao što je Kazahstan.

 

Za ovaj napad optužena je grupa navodno ruskih hakera Dast Skvod, koja je i ranije ciljala diplomatska predstavništva.

 

Denis Legeco iz Kasperski laba tvrdi da je grupa akrivna u regoinu već godinama. Virus je maskiran kao fajl koji su proizveden za potrebe opozicije u Kazahstanu (Demokrtarski izbor Kazahstana), a ta država je upravo zapretila zabranom Telegrama ako ne izbriše sve fajlove povezane sa DIK.

 

Koja je trenutno najsigurnija aplikacija dostupna svakom korisniku mobilnog telefona?

foto: Promo

Prema najnovijim istraživanjima, aplikacija koja vam može pružiti maksimalnu zaštitu tokom komunikacije preko vaših mobilnih telefona je Biocoded aplikacija. Potražnja za nekom aplikacijom koja će pružiti sigurnost i slobodu prilikom komunikacije je završena, jer su stručnjaci iz ove firme uspeli da naprave najveću moguću zaštitu vaših podataka.

 

Biocoded je aplikacija koja vam omogućava trenutno najviši mogući stupanj zaštite tokom komunikacije. Ova aplikacija poseduje dvostruki zaštitni protokol koji vam omogućava potpuno bezbednu komunikaciju. Biocoded aplikacija je proverena I odobrena od strane nezavisnih bezbednosnih agencija.

 

Dok koristite ovu aplikaciju vaše poruke i pozivi su enkriptovani, a najzanimljivija opcija u okviru Biocoded aplikacije su kriptovan “group chat” i vremenski ograničene samo-uništavajuće poruke. Praktično svi podaci koje pošaljete ili razmenite u okviru ove aplikacije su potpuno zaštićeni i niko im ne može pristupiti čak iako vam ukradu telefon ako imate podatke zaključane unutar ove aplikacije.

 

Edvard Snouden je preporučio Signal, kao aplikaciju koja nudi najveći stepen sigurnosti podataka. Međutim, pojavom Biocoded aplikacije, Signal je je dobio realnu konkurenciju i možda čak izgubio vodeću poziciju, jer Biocoded štiti vaše podatke bolje čak i od Signal aplikacije, što potvrđuje i činjenica da je sigurnostne sile nekih zemalja koriste za internu komunikaciju. Na taj način svaki korisnik ove aplikacije praktično ima najvišu moguću zaštitu podataka na svom telefonu i u komunikaciji preko interneta.

 

Aplikacija je dostupna na svim mobilnim uređajima (Android, iOS i Windows), a više informacija možete pogledati OVDE.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...