Pogledajte

Napadom na Fejsbuk pogođeno 5 miliona Evropljana, EK upozorava: Zarađuju ogroman novac na našem privatnom životu! Moraju da imaju kontrolu!

Ovaj hakerski napad velikih razmera ponovo je podstakao kritike te drušvene mreže, već ozbiljno poljuljane raznim skandalima, pogotovo oko zaštite ličnih podataka

Vesti
Autor:
Foto: Shutterstock

Nedavni hakerski napad na društvenu mrežu Fejsbuk pogodio je pet miliona Evropljana od 50 miliona naloga ukupno pogođenih, rekla je danas evropska komesarka za pravosuđe Vera Jurova.

 

Kompanija Fejsbuk je navela da je preduzela mere za otklanjanje bezbednosnog problema i da je obavestila nadležne organe.

 

Prema osnivaču i direktoru Fejsbuka Marku Zakerbergu hakeri su uspeli da dođu do informacija koji su sadržani u profilima korisnika.

 

"Znaću više za nekoliko sati ili nekoliko dana ali prema onome što znamo pet miliona Evropljana je pogođeno među 50 miliona pogođenih profila, što je neverovatan broj", rekla je Jurova na evropskom sastanku u Luksemburgu.

 

Ovaj hakerski napad velikih razmera ponovo je podstakao kritike te drušvene mreže, već ozbiljno poljuljane raznim skandalima, pogotovo oko zaštite ličnih podataka.

 

Jurova je rekla da uprava Fejsbuka treba da zna da li kontroliše situaciju.

Ona je dodala da veličina čini Fejsbuk teškim za urpavljanje ali da mora to da uradi zato što sakuplja podatke i zarađuje ogroman novac koristeći naš privatni život kao robu.

 

Koja je trenutno najsigurnija aplikacija dostupna svakom korisniku mobilnog telefona?

 

Prema najnovijim istraživanjima, aplikacija koja vam može pružiti maksimalnu zaštitu tokom komunikacije preko vaših mobilnih telefona je Biocoded aplikacija. Potražnja za nekom aplikacijom koja će pružiti sigurnost i slobodu prilikom komunikacije je završena, jer su stručnjaci iz ove firme uspeli da naprave najveću moguću zaštitu vaših podataka.

 

Biocoded je aplikacija koja vam omogućava trenutno najviši mogući stupanj zaštite tokom komunikacije. Ova aplikacija poseduje dvostruki zaštitni protokol koji vam omogućava potpuno bezbednu komunikaciju. Biocoded aplikacija je proverena I odobrena od strane nezavisnih bezbednosnih agencija.

 

Dok koristite ovu aplikaciju vaše poruke i pozivi su enkriptovani, a najzanimljivija opcija u okviru Biocoded aplikacije su kriptovan “group chat” i vremenski ograničene samo-uništavajuće poruke. Praktično svi podaci koje pošaljete ili razmenite u okviru ove aplikacije su potpuno zaštićeni i niko im ne može pristupiti čak iako vam ukradu telefon ako imate podatke zaključane unutar ove aplikacije.

 

Edvard Snouden je preporučio Signal, kao aplikaciju koja nudi najveći stepen sigurnosti podataka. Međutim, pojavom Biocoded aplikacije, Signal je je dobio realnu konkurenciju i možda čak izgubio vodeću poziciju, jer Biocoded štiti vaše podatke bolje čak i od Signal aplikacije, što potvrđuje i činjenica da je sigurnostne sile nekih zemalja koriste za internu komunikaciju. Na taj način svaki korisnik ove aplikacije praktično ima najvišu moguću zaštitu podataka na svom telefonu i u komunikaciji preko interneta.

 

Aplikacija je dostupna na svim mobilnim uređajima (Android, iOS i Windows), a više informacija možete pogledati OVDE.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...