Klovnovi, mađioničari, glumci i sreća

Ulica otvorenog srca za brigu o starijima

Praznik će biti prilika da nešto učinimo da se svi zajedno dobro osećamo, poručila je v.d. direktora Ateljea 212 Ivana Dimić, najavljujući manifestaciju koju ovo pozorište organizuje svakog 1. januara
Vesti
13:06h Autor:
Ulica otvorenog srca za brigu o starijima
Foto: Kurir Arhiva

Tačno u podne, 1. januara, ispred Ateljea 212 će početi svečanost kojom će se simbolično otvoriti svi punktovi Ulice otvorenog srca, najavili su danas domaćini manifestacije i pozvali Beograđane i njihove goste da se toga dana priduže i humanitarnoj akciji "Pokret za brigu o starijima 65+".

"Praznik će biti prilika da nešto učinimo da se svi zajedno dobro osećamo", rekla je v.d. direktora Ateljea 212 Ivana Dimić, najavljujući manifestaciju koju ovo pozorište svakog 1. januara organizuje u saradnji sa Turističkom organizacijom Beograda (TOB) i Skupštinom opštine Stari grad, pod pokroviteljstvom Skupštine grada Beograda.

Ovog puta, Ulica otvorenog srca će proteći u znaku "Pokreta za brigu o starijima 65+", akcije Fonda B92 koja za cilj ima zbrinjavanje najstarijih sugrađana u našoj zemlji, pod sloganom "Stari nisu stvari!".

"Građani koji se pridruže šetnji Ulicom otvorenog srca, od Takovske do Makedonske, biće u prilici da, kupovinom suvenira i kroz donacije, pomognu u obezbeđivanju usluga teleasistencije za stare koji žive sami", rekla je koordinator akcije Milica Žebeljan.

"Trg otvorenog srca i Deda Mraz biće kod spomenika knezu Mihailu", najavio je direktor TOB-a Miodrag Popović i dodao da će se na više punktova duž Ulice otvorenog srca simultano odvijati program u kome će učestvovati i mađioničari, klovnovi i ostali zabavljači.

Reditelj manifestacije Svetislav Goncić rekao je da će se, u duhu tradicije koja traje već deceniju, glavni umetnički program odvijati na pjaceti ispred Ateljea 212, gde će se pojaviti poznati glumci ove kuće, mlade zvezde i nekoliko gostiju iznenađenja.

On je dodao da će Ulični svirači Beograda, Teatar Mimart i artisti Cirkusfere biti samo neki od učesnika bogatog muzičko-scenskog programa, dok će humanitarni punktovi biti postavljeni ispred opštine Stari grad i zgrade Radio Beograda. Duž Makedonske i Svetogorske ulice biće raspoređene tezge na kojima će gosti Ulice otvorenog srca moći da kupe suvenire akcije "Pokret 65+", kao i rukotvorine umetnika i zanatlija, rekao je Goncić.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs