Plej projekt

Guglov antivirus se pokazao kao ćorak: Na testu zaštite dobio nula bodova!

Gugle je zabeležio 0 bodova u kategoriji zaštite u sva četiri AV-Testa ove godine

Vesti
10:34h Autor:
Foto: Profimedia

Gugl je na poboljšanje svoje Android anti-malver zaštite radio godinama, ali to ne znači da njihova zaštita najbolje. Zapravo, tačno je suprotno: zaštitni program Plej Protekt koji je ugrađena u Android rangiran je ponovo prema nedavnim anketama.

 

Rezultati dolaze iz nemačkog Instituta za ispitivanje antivirusa i bezbednosti AV Test, a oni otkrivaju da Gugl Plej Protect nije spreman da pruži adekvatnu zaštitu.

 

Test uključuje 21 različiti proizvod za bezbednost mobilne telefonije, uključujući aplikacije poznatih proizvođača antivirusnih aplikacija. Ove aplikacije su testirane na 2.945 najnovijIh pretnji malverom, i na 2.709 malver uzoraka otkrivenih do četiri nedelje pre samog testa.


Plej Protect je bio jedini antivirusni program koji je dobio nula bodova od maksimalnih 6 u kategoriji zaštite, sa detekcijom 70,1 odsto i 49,4 odsto u realnom vremenu. Prosek za industriju bio je 97,4 odsto i 96,7 odsto, respektivno. Gugl je jedino rešenje koje nije dobilo poene, a samo četiri druga proizvoda postigla su manje od 6 bodova.


Gugl je zabeležio 0 bodova u kategoriji zaštite u sva četiri AV-Testa ove godine. U kategoriji upotrebljivosti, Gugl je postigao 6 poena, a samo sedam proizvoda su dobili manje od maksimalnog broja poena. Ocena upotrebljivosti gleda na stvari kao što su uticaj na životni vijek baterije, performanse uređaja i internet saobraćaj. GHacks pominje slične rezultate testa AV-Comparatives, gde je Gugl poslednji put imao stopu zaštite od 51,8 odsto. Drugi najgori program imao je ocenu od 92,3 odsto, i to zbog greške u softveru.

 

Gugl kaže da je Plej Protekt "najbrže raspoređena mobilna usluga za zaštitu od pretnji u svetu", sa preko 2 milijarde korisnika dnevno. Ali, lako je to reći s obzirom na to da se usluga isporučuje na skoro svakom Android uređaju.

Svi ovi rezultati su besmisleni ako ste korisnik Android-a koji retko instalira sve aplikacije ili ako koristi samo za Gugle Plej aplikacije. Ali, ako ste izloženi drugim izvora i preuzmate druge aplikacije, možda ćete želeti da koristite drugi antivirusnu aplikaciju za Android uređaj pored alata koje Gugl ima u svojoj platformi.

foto: Promo

Koja je trenutno najsigurnija aplikacija dostupna svakom korisniku mobilnog telefona?

 

Prema najnovijim istraživanjima, aplikacija koja vam može pružiti maksimalnu zaštitu tokom komunikacije preko vaših mobilnih telefona je Biocoded aplikacija. Potražnja za nekom aplikacijom koja će pružiti sigurnost i slobodu prilikom komunikacije je završena, jer su stručnjaci iz ove firme uspeli da naprave najveću moguću zaštitu vaših podataka.

 

Biocoded je aplikacija koja vam omogućava trenutno najviši mogući stupanj zaštite tokom komunikacije. Ova aplikacija poseduje dvostruki zaštitni protokol koji vam omogućava potpuno bezbednu komunikaciju. Biocoded aplikacija je proverena I odobrena od strane nezavisnih bezbednosnih agencija. Dok koristite ovu aplikaciju vaše poruke i pozivi su enkriptovani, a najzanimljivija opcija u okviru Biocoded aplikacije su kriptovan “group chat” i vremenski ograničene samo-uništavajuće poruke. Praktično svi podaci koje pošaljete ili razmenite u okviru ove aplikacije su potpuno zaštićeni i niko im ne može pristupiti čak iako vam ukradu telefon ako imate podatke zaključane unutar ove aplikacije.

 

Edvard Snouden je preporučio Signal, kao aplikaciju koja nudi najveći stepen sigurnosti podataka. Međutim, pojavom Biocoded aplikacije, Signal je je dobio realnu konkurenciju i možda čak izgubio vodeću poziciju, jer Biocoded štiti vaše podatke bolje čak i od Signal aplikacije, što potvrđuje i činjenica da je sigurnostne sile nekih zemalja koriste za internu komunikaciju. Na taj način svaki korisnik ove aplikacije praktično ima najvišu moguću zaštitu podataka na svom telefonu I u komunikaciji preko interneta.

 

Aplikacija je dostupna na svim mobilnim uređajima (Android, iOS i Windows), a više informacija možete pogledati OVDE.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...