Tetovaže zauvek

Majstoru tetovaže testamentom ostavljaju kožu

Peter van der Helm, vlasnik tatu radnje u Amsterdamu, smislio je način kako da tetovaže nadžive svoje vlasnike i tako, kako kaže, osiguraju sebi besmrtnost
Vesti
22:42h Autor:
Majstoru tetovaže testamentom ostavljaju kožu
Foto: Reuters

Jedan tatu majstor u Holandiji odlučio je da doskoči jednom od glavnih nedostataka umetničkih dela iscrtanih na koži svojih i tuđih klijenata: njihovom propadanju nakon smrti osobe koja ih nosi.

Kako prenosi Rojters, Peter van der Helm, vlasnik diskretne radnje u blizini jednog od amsterdamskih kanala, već sada zna da će mu tridesetak klijenata ostaviti putem testamenta parče istetovirane kože.

"Svi pokušavaju da sebi osiguraju besmrtnost, a ovo je jedan od načina da to pistignu", objašnjava Helm.

"Svi koji imaju tetovažu su o tome razmišljali. To nije nikakva originalna ideja, samo smo smislili kako da je ostvarimo", dodao je on.

Nakon smrti donatora, patolog će izvaditi deo kože sa tetovažom i staviti ga u formalin gde će biti čuvan 48 sati. Tetovaža će potom biti poslata u laboratoriju u kojoj će u narednih 12 sedmica voda u koži biti zamenjena silikonom.

"Ljudi drže preparirane životinje u svojim kućama, zašto ne i kožu?", kaže Florus Hiršfeld, jedan od Helmovih klijenata, koji želi da za buduća pokoljenja sačuva portret svoje majke istetoviran na leđima.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs