Sreo legendarnog muzičara na deponiji

Dirljivo: Susret Santane i njegovog bubnjara, beskućnika, posle 40 godina (VIDEO)

Ne znaš koliko se bojim da te pustim da me vidiš, rekao je Malon Santani pre zagrljaja a posle četiri decenije započinjanja zajedničke karijere
Vesti
22:00h Autor:
Dirljivo: Susret Santane i njegovog bubnjara, beskućnika, posle 40 godina (VIDEO)
Santanin susret sa bivsim bubnjarom, Foto: AP

Novinar jedne TV stanice iz San Franciska povezao je rok gitaristu Karlosa Santanu sa bivšim članom benda koga nije video decenijama i koji sada živi kao bskućnik na ulicama Ouklanda.

Naime, Stenli Roberts, snimajući priloge o deponijama Ouklenda u Kaliforniji, došao je do neverovatne priče. Sreo je Markusa "Veličnstvenog" Malona, nekadasnjeg bubnjara Santaninog benda. Ovaj nekada talentovani bunjar je već godinama živeo kao beskućnik. Iako je prvobitno bio skeptičan prema tvrdnjama beskućnika da je Santana bluz bend počeo u garaži nejgove majke krajem 1960-tih, Roberts je proverio priču i ispostavilo se da je tačna.

Kako prenosi AP, on je u petak odveo Santanu da se sretne sa Malonom.

"Ne znaš koliko se bojim da te pustim da me vidiš", rekao je Malon nakon čega su se on i Santana zagrlili. "Volimo te. Čast je biti u tvom prisustvu", rekao mu je Santana.

Santana je tvrdio da je Malon uticao na njegov afro-latino zvuk, napisao je nekadašnji novinar magazina "Roling Stoun" Ben Fong Tores u svojoj knjizi "Not Fade Away: A Backstage Ticket to 20 Years of Rock and Roll". Malon je svirao konge na prvom albumu Santane, ali je napustio bend 1969. nešto pre pojavljivanja na Vudstoku gde je uhapšen i kasnije zatvoren zbog ubistva, tvrdi Fong Tores.

Malon i Santana rekli su Robertsu da se od tada nisu videli. Tokom sastanka, Santana je obećao Malonu da će mu doneti set kongi i pomoći mu da stane na noge. Od objavljivanja priče, još jedan član Santana bluz benda, perkusionista Rod Harper i producent Bobi Skot su takođe izrazili želju da se sretnu sa Malonom.

Ovaj dirljivi susret je zabeležen kamerom.

http://www.youtube.com/watch?v=Pp3XDCU0p1o
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs