Najbolje glumačko ostvarenje

Đurđiji Cvetić nagrada Žanki u čast

Glumici će nagrada biti dodeljena 11. decembra u Beogradskom dramskom pozorištu nakon predstave Mesec u plamenu koja govori o životu slikarke milene Pavlović Barili
Vesti
12:58h
Đurđiji Cvetić nagrada Žanki u čast
Foto: Kurir / Dragan Kadić

Nagrada "Žanki u čast" za najbolje glumačko ostvarenje dvanaestih Pozorišnih svečanosti u Rabrovu biće dodeljena glumici Đurđiji Cvetić u sredu, 11.decembra u Beogradskom dramskom pozorištu nakon predstave "Mesec u plamenu".

Sa predstavom "Mesec u plamenu" Sanje Domazet u režiji Stefana Sablića ansambl Beogradskog dramskog pozorišta gostovao je na 12. Festivalu "Žanki u čast" koji se održava u mestu Rabrovo iz koga čuvena glumica Žanka Stokić i potiče. Kako je istaknuto u najavi BDP, stručni žiri i publika uživali su u autentičnoj priči Domazet o životu slikarke Milene Pavlović Barili koju su sjajno i snažno interpretirali Đurđija Cvetić, Zorana Bećić i Mateja Popović.

Komad prati priču o životu najpoznatije srpske slikarke kroz pisma koje su majka i ćerka pisale jedna drugoj.Jednoglasnom odlukom Umetničkog saveta festivala u sastavu: glumac i reditelj Toma Kuruzović, direktor Centra za kulturu Kučevo Jasmina Blagojević i istoričar umetnosti Ljiljana Jović, nagrada za najbolje glumačko ostvarenje pripala je glumici Cvetić za ulogu Danice Pavlović Barili, Milenine majke.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs