Sprečava gojenje

Majkrosoftov grudnjak pomaže ženama da smršaju! (VIDEO)

Kako bi sprečili emocionalno prejedanje kod žena, stručnjaci Majkrosofta razvili su, takozvani, pametni grudnjak koji ima ugrađene senzore za praćenje rada srca, disanje i promene u temperaturi tela
Vesti
04:12h Autor:
Majkrosoftov grudnjak pomaže ženama da smršaju! (VIDEO)
Foto: You Tube/ Print Screen

Majkrosoftovi istraživači razvili su "pametni grudnjak" koji ženama pomaže da izbegnu "emocionalno prejedanje", koje je čest uzrok prekomerne kilaže.

Grudnjak ima ugrađene senzore koji prate rad srca, disanje i promene u temperaturi tela. Na najmanji znak stresa, osobi koja ga nosi šalje upozorenje na smartfon kako bi je odvratio od namere da se smiri posezanjem za čokoladom ili nekom drugom "utešnom" namirnicom.

http://www.youtube.com/watch?v=rUvr25lhlO4

Objašnjavajući zašto su odlučili da uređaj ugrade baš u grudnjak, istraživači su naveli da je trebalo odabrati odevni predmet koji žene nose duže vreme u toku dana.

"Grudnjak je bio idealan izbor i zbog blizine srca što omogućava prikupljanje najviše podataka", rekao je jedan od stručnjaka Majkrosofta.

Tokom istraživanja, 87,5 odsto ispitanica izjavlilo je da su korišćenjem anti-stres grudnjaka postale svesnije svojih emocija i prehrambenih navika.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs