RHMZ upozorava

Vremenska prognoza za mart: Svega 10 suvih dana, opasnost od poplava!

Kiša i vetar obeležiće skoro čitav treći mesec u ovoj godini

Vesti
Autor:
Vremenska prognoza za mart: Svega 10 suvih dana, opasnost od poplava!
Foto: Stil / Instagram

Vreme će u Srbiji narednih dana biti oblačno, mestimično s kišom, saopštio je danas Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) i izdao dva upozorenja, na naglo topljenje snega i jak vetar.

Zbog toga su nekim krajevima moguće i poplave, a za sada je situacija na ivici u Zaječaru. Južna Morava kod Đunisa je iznad granice vanredne odbrane od poplava, a zbog njenog izlivanja u tom mestu obustavljen je saobraćaj na putu Kruševac – Aleksinac – Niš i ugroženo je 25 kuća u kojima je 27 ljudi, piše N1.

Jutarnje temperature će biti od nula do pet, a najviše dnevne od osam do 15 stepeni.

I u Beogradu će danas biti umereno do potpuno oblačno, s povremenim padavinama. Jutarnja temperatura će biti oko dva stepena, a najviša dnevna oko 11 stepeni.

Biometeorološka prognoza

Očekivane meteorološke prilike uticaće relativno nepovolјno na hronično obolele osobe. Posebna opreznost se savetuje osobama sa obolјenjima respiratornog sistema, srčanim i nervno labilnim bolesnicima.

Reumatski bolovi, glavobolјa i neraspoloženje su moguće meteoropatske reakcije.

Čitav mart biće pretežno oblačan i kišovit, sa svega desetak suvih i sunčanih dana. Temperature će u proseku biti između 10 i 14 stepeni, sa izuzetkom za vikend koji nam predstoji, kada će živa na podeoku dostići i 21. podeok.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs