Uskoro

Amerika ukida internet kakav znamo: Svet s nestrpljenjem čeka da vidi šta će se zapravo desiti!

Odluka će zvanično stupiti na snagu 23. aprila

Vesti
Autor:
Amerika ukida internet kakav znamo: Svet s nestrpljenjem čeka da vidi šta će se zapravo desiti!
Foto: Profimedia

Pravila neutralnosti interneta koje je Savezno veće za komunikacije (FCC) u SAD odobrilo 2015. godine trebalo je da obezbede slobodu i otvorenost interneta i spreče provajdere u sprovođenju njihovih sopstvenih pravila vezanih za brzinu interneta.

Provajderi bi u suprotnom svojevoljno mogli da usporavaju pristup nekim stranicama, servisima ili aplikacijama (npr. mogli bi da uspore brzinu Netflixa ili Facebooka), a ubrzaju neke druge ili favorizuju svoje servise.

Novi predsednik FCC kojeg je imenovao Tramp, Ađit Pai, smatra da putem neutralnosti interneta vlada pokušava da nametne sopstvena pravila kojima bi upravljala mrežom svih mreža, zbog čega je FCC u decembru poništio pravila o neutralnosti interneta.

Ova odluka, koja je naišla na brojne kritike, zvanično će stupiti na snagu 23. aprila, pa će biti zanimljivo videti kako će se konkretno odraziti na iskustvo korišćenje interneta.

Prema Paiju, ljudi ne treba da strahuju od posledica ove odluke jer ona neće ubiti internet niti demokratiju, kao što neće uticati na slobodu onlajn govora.

Ipak, brojni stručnjaci upozoravaju da će sada provajderi dobiti preveliku kontrolu nad načinom, odnosno brzinom distribucije internet sadržaja, i da bi ta odluka mogla da se odrazi i na narednu generaciju internet servisa, za čije će korišćenje biti potrebna velika brzina, tako da bi i oni mogli da plaćaju izvesnu sumu provajderima.

Prema najnovijim istraživanjima, aplikacija koja vam može pružiti maksimalnu zaštitu tokom komunikacije preko vaših mobilnih telefona je Biocoded aplikacija. Potražnja za nekom aplikacijom koja će pružiti sigurnost i slobodu prilikom komunikacije je završena, jer su stručnjaci iz ove firme uspeli da naprave najveću moguću zaštitu vaših podataka.

Biocoded je aplikacija koja vam omogućava trenutno najviši mogući stupanj zaštite tokom komunikacije. Ova aplikacija poseduje dvostruki zaštitni protokol koji vam omogućava potpuno bezbednu komunikaciju. Biocoded aplikacija je proverena I odobrena od strane nezavisnih bezbednosnih agencija. Dok koristite ovu aplikaciju vaše poruke i pozivi su enkriptovani, a najzanimljivija opcija u okviru Biocoded aplikacije su kriptovan “group chat” i vremenski ograničene samo-uništavajuće poruke. Praktično svi podaci koje pošaljete ili razmenite u okviru ove aplikacije su potpuno zaštićeni i niko im ne može pristupiti čak iako vam ukradu telefon ako imate podatke zaključane unutar ove aplikacije.

Edvard Snouden je preporučio Signal, kao aplikaciju koja nudi najveći stepen sigurnosti podataka. Međutim, pojavom Biocoded aplikacije, Signal je je dobio realnu konkurenciju i možda čak izgubio vodeću poziciju, jer Biocoded štiti vaše podatke bolje čak i od Signal aplikacije, što potvrđuje i činjenica da je sigurnostne sile nekih zemalja koriste za internu komunikaciju. Na taj način svaki korisnik ove aplikacije praktično ima najvišu moguću zaštitu podataka na svom telefonu I u komunikaciji preko interneta.

Aplikacija je dostupna na svim mobilnim uređajima (Android, iOS i Windows), a više informacija možete pogledati OVDE.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs