Oprostili se od kolege

Komemoracija Nebojši Glogovcu: Krcata sala JDP-a u suzama

Među prvima stigli su Dragan Bjelogrlić, Radoš Bajić, Vesna Čipčić, Tanja Bošković sa ćerkom, Srđan Golubović, Vojin Ćetković, Sloboda Mićalović, Nikola Đuričko...

Vesti
Autor:
Komemoracija Nebojši Glogovcu: Krcata sala JDP-a u suzama
Foto: Kurir / Mona Cukić

U Jugoslovenskom dramskom pozorištu održan je komemorativni skup posvećen Nebojši Glogovcu.

Skup u matičnom pozorištu otvorila je upravnik Tamara Manojlović, a govorio je Voja Brajović i mnogobrojne kolege.

Među prvima stigli su Dragan Bjelogrlić, Radoš Bajić, Vesna Čipčić, Tanja Bošković sa ćerkom, Srđan Golubović, Vojin Ćetković, Sloboda Mićalović, Nikola Đuričko.

Sala u JDP-u bila je krcata, prisustvovala je i glumčeva porodica, supruga, sinovi i Nebojšin otac, sveštenik Milovan Glogovac.

Komemoracija je počela Glogovčevom poslednjom ulugom - Hamletom, a zatim govorom pozorišnog reditelja Dejana Mijača.

"Svi oni koji su ga voleli došao je trenutak da kažemo poslednju reč Nebojši. Sećam se kad sam ga upoznao imao je uvek šta da kaže i njegovom rastu nije bilo kraja, uvek nov, neponovljiv i drag svima. Njegov talenat rastao je sve do trenutka kada ga ta prokleta bolest nije zaustavila. Ja to ne razumem, nikako ne razumem. Dragi moj, otišao si mlađi nego ikad i ostalo mi je da molimo gospoda da ti nađe tihi kutak u kome ćes dosanjati svoj san. Amin, zbogom Nebojša", rekao je Miljač pred krcatom salom JDP-a.

foto: Kurir / Damir Dervišagić

"Ja sam uvek bio zadivljen njegovim talentom. opčinio me je. Nikad nije bilo potrebno ponavljati scene, nikad. Talenat je bio satkan od istine. Istina je bila u čvrstini i suštinske ljudskosti hrabrosti nežnosti. Naš heroj istine. Sve ume lud nedostižan. Nedostažni heroj istine bio je najbolji glumac ikada. Za mene bio je najbolji glumac na svetu. Zbogom, Glogi najtalentovaniji prijatelju!, rekao je u svom govoru reditelj Srđan Golubović.

Glumac Goran Šušljik na sceni sam glumi scenu iz Hadersfilda i plače.

"A onda se spušta zavesa i ide aplauz za večnost", rekao je kroz suze glumac.

Nebojša Glogovac biće sahranje danas u Aleji zaslužnih građana na Novom Beogradu. Opelo u Crkvi Svetog Nikole na Novom groblju u Beogradu počinje u 14 časova. Odluku da Glogovac bude sahranjen u Aleji doneta je još u petak, kad je iznenada preminuo.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs