Vremenska prognoza

Počinje prava jesen: U većem delu Srbije danas olujni vetar, kiša i pad temperature!

Očekivane biometeorološke prilike nepovolјno će uticati na hronično obolele osobe.

Vesti
11:40h Autor:
Počinje prava jesen: U većem delu Srbije danas olujni vetar, kiša i pad temperature!
Foto: Profimedia

U većem delu Srbije danas će u jutarnjim časovima biti pretežno sunčano i vetrovito, posle podne s olujnim vetrom, uz naoblačenje, kišu i pad temperature, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

Od sredine dana očekuje se jače naoblačenje koje će se brzo premeštati od severa ka jugu uslovljavajući kišu, pad temperature, jak i olujni vetar, a u Vojvodini i na istoku sa udarima žestoke oluje, preko 24 metara u sekundi, upozorava RHMZ.

Na planinama će uz pad temperature kiša preći u susnežicu i sneg.

Posle podne najpre na severu i zapadu, a uveče i noću i u ostalim krajevima, razvedravanje i slabljenje vetra. Jutarnja temperatura od jedan do osam stepeni, a najviša dnevna od 14 do 18 stepeni.

U Beogradu će ujutro biti umereno oblačno uz slab i umeren vetar, a posle podne se očekuje jače naoblačenje s kišom, padom temperature, jakim, povremeno i olujnim vetrom. Jutarnja temperatura biće sedam, a najviša dnevna 18 stepeni.

Posebna opreznost se savetuje srčanim bolesnicima, kao i osobama sa obolјenjima respiratornog i nervnog sistema. Bolovi u kostima, glavobolјa i neraspoloženje su moguće meteoropatske reakcije.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs