Budimo humani

Pomozimo Dunji da normalno živi: Naše malo njoj znači mnogo!

Za Dunjino što samostalnije detinjstvo malo fali i vi tu možete da pomognete, koliko god možete!

Vesti
Autor:
Dunja Kraćun, Foto: Printscreen

Dunja Kraćun je rođena 07.11.2012. godine iz blizanačke visoko rizične održavane trudnoće.

Po rođenju dobija ocenu 1. Reanimirana je i stavljena na mehaničku ventilaciju. Trećeg dana dolazi do pneumotoraksa i usled nedostatka kiseonika do trajnog oštećenja mozga, pojave cisti i krvarenja 4. stepena (najtežeg).

Lekari su Dunjinu porodicu upozorili na najgore, ako je uopšte moguće roditelje pripremiti na tako nesto. Uprkos svemu, Dunja uspeva da prevaziđe sve to, a posle skoro dva meseca počinje da pravi po neki samostalni udah.

Prvi put je operisana 29.1.2013. godine na neurohirurgiji, plasiran VP sant koji drenira likvor iz komora u stomak, a 9.4.2013. godine je rađena revizija i dreniraju se ciste. Kao posledicu svih operacija i dodatnog oštećenja mozga Dunja ima cerebralnu paralizu, epilepsiju, hidrocefalus,a od pre mesec dana i oštećenje bubrega.

Ali ni to je nije sprečilo da sedi, puzi, da priča. Borila se! Za Dunjino što samostalnije detinjstvo malo fali i vi tu možete da pomognete, koliko god možete.

15. juna je operisana u Turskoj i sve je prošlo u najboljem redu, ali tek predstoji borba. Dunjina budućnost zavisi od tih vežbi.

U fondaciji "Budi human" Aleksandra Šapića otvoren je račun na koji možete da uplatite novčana sredstva i na čemu će vam mala Dunja i njena porodica biti večno zahvalni. Vaše MALO njoj znači MNOGO.

Uplata na račune:

Dinarski: 160-469701-92
Devizni: 00-540-0002135.3
IBAN broj: RS35160005400002135358


http://www.budihuman.rs/sr/korisnik/316/dunja-kracun

foto: Printscreen

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...