Hod po divljoj strani

Nakon smrti Lu Rida velika potražnja za njegovim albumima

Prodaja albuma čuvenog rok muzičara, kompozitora, tekstopisca, gitariste i pevača prošle nedelje porasla je za 607 procenata
Vesti
20:24h Autor:
Nakon smrti Lu Rida velika potražnja za njegovim albumima
Foto: Reuters

Prodaja albuma Lu Rida prošle nedelje je skočila za 607 odsto nakon njegove smrti 27. oktobra, a prodaja albuma njegove grupe "Velvet Underground" porasla 236 procenata, preneo je sajt "Bilbord".

Prošle nedelje prodato je 3.000 njegovih solo albuma. Ridov najprodavaniji solo album prošle nedelje je "Transformer" iz 1972. godine, koji je prodat u 1.000 primeraka, dok je u istom broju prodat i debi album "Velvet Underground"-a iz 1967. godine "The Velvet Underground&Nico".

Rok muzičar kompozitor, tekstopisac, gitarista i pevač Lu Rid preminuo je u nedelju u 71. godini. Luis Alan "Lu" Rid rođen je 2. marta 1942. godine. Imao je bogatu solo karijeru, a poznat je i kao gitarista, pevač, tekstopisac i jedan od osnivača benda "The Velvet Underground". Neki od njegovih najvećih hitova su - "Walk on the Wild Side", "Rock and Roll Heart", "Perfect Day", "Satellite of Love"....Solo karijeru je započeo 1972. godine, a poslednji solo album objavio je 2007. godine.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

TAGOVI:

Lu Rid