Ozbiljne vremenske nepogode

Poplavljeni srpski turisti u Grčkoj: Sitonija najugroženija! (VIDEO)

Srpski turisti fotografije nevremena objavili su na društvenim mrežama, a kiša je, između ostalog, padala u Sartiju, Leptokariji, Nikitiju, Paraliji, Nea Vrasni, Stavrosu, Pargi, Haniotiju, Pefkohoriju, Trikali
Vesti
14:34h Autor:
Poplavljeni srpski turisti u Grčkoj: Sitonija najugroženija! (VIDEO)
Foto: Kurir

Nevreme sa jakim pljuskovima i olujnim vetrom u Grčkoj je napravilo haos i velike velike probleme srpskim turistima, a pojedina mesta su poplavljena. Srpski turisti fotografije nevremena objavili su na društvenim mrežama, a kiša je, između ostalog, padala u Sartiju, Leptokariji, Nikitiju, Paraliji, Nea Vrasni, Stavrosu, Pargi, Haniotiju, Pefkohoriju, Trikali.

Područje Sitonije na Halkidikiju u Grčkoj pogodile su poplave zbog čega je Generalni konzul Srbije u Solunu Siniša Pavić juče obišao mesto Toroni koje je najviše pogođeno, a u kom ima srpskih građana koji su tamo na letovanju.

Pavić se uverio u ozbiljnost situacije, a pojedini delovi mesta još nisu pristupačni, mada padavine polako prestaju. U kontaktu sa lokalnim vlastima, dobijena je informacija da se voda polako povlači i da se potpuni prestanak padavina očekivao u toku prethodne noći, kada je trebalo da se prilike normalizuju.

Važna informacija dobijena od lokalnih vlasti, za sve koji su pretrpeli štetu na vozilima, jeste da će im danas izdati potvrdu o vanrednoj situaciji koja će koristiti licima kod naplate štete kod osiguravajućih kuća, navedeno je u saopštenju. Radi eventualnih daljih informacija o nastaloj situaciji, svi zainteresovani u naredna 24 sata mogu da se obrate na telefon Generalnog konzulata Srbije u Solunu +30 2310 244 265, navedeno je na sajtu konzulata.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs