Otišla najpoznatija prva dama

Zbogom Jugoslavijo: Sahranjena Jovanka Broz uz pesmu Bela ćao (FOTO)

Udovici doživotnog predsednika Jugoslavije poslednji pozdrav uputili su prijatelji, najbliža rodbina i Vlada Srbije, ali i predstavnici međunarodnih državnih delegacija
Vesti
17:46h
Zbogom Jugoslavijo: Sahranjena Jovanka Broz uz pesmu Bela ćao (FOTO)
Foto: AP

Poslednja želja prve dame SFRJ je uslišena - Jovanka Broz je sahranjena u Kući cveća, pored svoje najveće ljubavi i nekadašnjeg životnog saputnika.

Iako je skoro tri decenije provela u bedi i bila bez ikakvih prava na normalan život i bez jedne jedine privilegije kao Titova udovica, ovoj najpoznatijoj Ličanki ispunjene su želje na samrti. Njen odlazak na večni počinak, po Jovankinoj molbi, pratili su taktovi čuvene pesme Bella ciao (Bela ćao). Sahranu udovice bivšeg komunističkog lidera pratilo je 77 medijskih kuća iz zemlje i inostranstva.

Poslednji pozdrav udovici Josipa Broza uputili su prijatelji, rodbina, Vlada Srbije, ali i predstavnici međunarodnih delegacija. Od članova bivših jugoslovenskih republika niko osim predstavnika Crne Gore, nije bio prisutan na sahrani.

Ovo je bilo i poslednje zbogom Socijalističkoj Federativnoj Republici Jugoslavije koja je ispraćena zajedno sa Jovankom Broz, drugim najvećim imenom komunističke ere.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs