Vremenska prognoza

Do srede promenljivo i nestabilno: Kakvo nas vreme očekuje narednih dana

Vetar će biti slab i umeren, najviša dnevna od 28 do 32 stepena Celzijusa
Vesti
10:18h Autor:
Do srede promenljivo i nestabilno: Kakvo nas vreme očekuje narednih dana
Foto: Profimedia

Republički hidromeotorološki zavod upozorio je danas da će do srede biti promenljivo i nestabilno, mestimično s pljuskovima i grmljavinom, ponegde i sa uslovima za vremenske nepogode s jakim pljuskom, pojačanim vetrom i pojavom grada.

U Srbiji će sutra biti promenljivo oblačno, toplo i sparno, mestimično s pljuskovima i grmljavinom. Ponegde se očekuju i vremenske nepogode s obilnijim padavinama, pojavom grada i olujnim vetrom.

Vetar će biti slab i umeren, južni i jugoistočni. Jutarnja temperatura kretaće se od 14 do 20, a najviša dnevna od 28 do 32 stepena Celzijusa.

U Beogradu će biti promenljivo oblačno i toplo sa lokalnim pljuskom i grmljavinom. U pojedinim delovima grada moguće su i kratkotrajne vremenske nepogode: obilnije padavine, pojava grada i olujni vetar.

Vetar će biti uglavnom slab, južni i jugoistočni. Jutarnja temperatura kretaće se oko 20, a najviša dnevna oko 30 stepeni Celzijusa.

Biometeorološka prognoza za utorak, 6. jun 2017.

Nastavlјa se period sa nepovolјnim uticajem biometeoroloških prilika na hronično obolele osobe. Naročit oprez se savetuje kardiovaskularnim bolesnicima i astmatičarima. Meteoropatske reakcije mogu biti izražene u vidu glavobolјe, malaksalosti i promenlјivog raspoloženja.

Preporučuje se umerena fizička aktivnost i adekvatna zaštita od očekivano visokih vrednosti UV zračenja.

Објава коју дели Stil (@stil_kurir) дана 2. Јун 2017. у 4:00 PDT

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs