Prebačen u bolnicu

Ljubiša Samardžić u teškom stanju: Lekari se bore da mu spasu život

Neizvesno je da li će legendarni glumac uspeti da dobije najtežu i najvažniju bitku u životu koju vodi već nekoliko meseci
Vesti
22:24h Autor:
Ljubiša Samardžić u teškom stanju: Lekari se bore da mu spasu život
Foto: Kurir / Damir Dervišagić

Naš legendarni glumac Ljubiša Samardžić, kako prenose Novosti, zbog teškog zdravstvenog stanja primljen je u Kliniku za hematologiju Kliničkog centra Srbije.

Lekari preduzimaju sve da stabilizuju njegovo zdravstveno stanje, ali zbog hronične bolesti neizvesno je da li će popularni "Smoki nacionale" dobiti najtežu i najvažniju bitku u životu koju vodi već nekoliko meseci.

Podsećanja radi, početkom decembra prošle godine Ljubiši je u KCB izvedena teška operacija na mozgu, posle koje je, ipak, uspeo da se oporavi i pojavi u javnosti. Jedini glumac sa ovog prostora koji je osvojio Zlatnog lava u Veneciji poklonio se publici 30. marta u Domu omladine, na otvaranju Beogradskog festivala dokumentarnog i kratkometražnog filma.

Tada je premijerno prikazan njegov dokumentarac "Panta rei", u kojem Ljubiša daje intimno, iskreno i dirljivo svedočanstvo o svom detinjstvu, porodici rudara iz koje je potekao, dolasku u Beograd na studije, razlozima zbog kojih je izabrao glumačku profesiju, svojoj supruzi, sinu koji je preminuo, ćerki, unucima, ali i o vremenu u kojem je živeo.

Čovek sa najtužnijim očima: Tragedija iz detinjstva Burdušu obeležila ceo život

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs