Balkan pivo

U Sloveniji pivo teče na fontani: Posetioci imaju pravo da natoče krigle čak 6 puta!

Pivopije su u Žalcu do sada kupile više od 12.000 žetona za pristup pivskoj česmi i osnovnu degustaciju
Vesti 10.05.2017. - 11:55h Autor: Beta
Foto: Thinkstock

U slovenačkom mestu Žalec kao posebnu turističku atrakaciju otvorili su prošle godine opštinsku Fontanu piva, na kojoj posetioci mogu za osam evra šest puta da natoče različite vrste tog napitka, a od ove godine nude i pivo koje je proizvođač nazvao Balkan.

 

Uprkos nešto hladnijem vremenu poslednjih dana, sezona piva u Žalcu opet je otvorena, a iz jedne od pet slavina sada se može natočiti i pivo "Balkan", čime se, kako navode mediji, prilagođavaju trendovima i željama nekih posetilaca, prenela je Hina.

 

Pivopije su u Žalcu do sada kupile više od 12.000 žetona za pristup pivskoj česmi i osnovnu degustaciju, a kriglu koju dobiju uz osnovnu ulaznicu zadržavaju za uspomenu besplatno.

 

Svetlo lager pivo tog imena, koje je proizvedeno od slovenačkog hmelja "po nemačkim i balkanskim recepturama", napoji dušu i srce, a na poseban način povezuje sve balkanske narode, rekao je za list Večer neimenovni proizvođač.

 

Time je zapravo aludirao na davni reklamni oglas "Radenska nas spaja", s kojim je svoje mineralne vode na bivšem jugoslovenskom tržištu svojevremeno promovisala punionica iz Rogaške Slatine, Radenska "s tri srca", koju je prošle godine kupila češka kompanija Kofola.

 

Šta se događa u telu kada popijete pola litra piva dnevno: Pivopije oduševljene!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...