Krah

Ugroženo bogatstvo Ralf Lorena: Zatvara radnju u Petoj aveniji!

Kompanija u Njujorku ima još sedam radnji, a radnici s Pete avenije biće raspoređeni u druge butike
Vesti 07.04.2017. - 14:00h Autor: bizlife.rs
Foto: Profimedia

Iako na Forbsovoj listi najbogatijih ljudi Ralf Loren zauzima 233. mesto s bogatstvom procenjenim na 5,5 milijardi dolara svetski mediji i analitičari najavili su početak njegovog kraja zatvaranjem prestižne radnje na Petoj aveniji u Njujorku.

 

Uz pad prodaje, kompanija beleži i pad deonica za 4,5 posto, a suočena je i s poslovnom nestabilnošću jer je izvršni direktor Stefan Larson u februaru najavio da odlazi iz modne kuće, zbog neslaganja s osnivačem i predsednikom Ralfom Lorenom. Na njegovo mesto došla je bivša direktorka finansija.

 

Kako je navedeno poznati brend ugrozila je konkurencija jeftinijih modnih marki poput H&M i Zare. Takođe jedna od najpoznatijih modnih kuća luksuzne garderobe najavila je otpuštanje 1200 radnika i zatvaranje 50 radnji.

 

Novim merama štednje ove kompanije godišnja ušteda bila bi oko 140 miliona dolara, a osim zatvaranja niza radnji, a Loren je objavio da će svoje internet poslovanje da prebaci na jeftiniju platformu.

 

Najam za butik na Petoj aveniji je među najvišima, stoga za nekoliko dana zatvara svoja vrata. Kompanija u Njujorku ima još sedam radnji, a radnici s Pete avenije biće raspoređeni u druge butike.

 

Poslednji put kreacija poznatog filantropa zasijala je ni manje ni više nego na Prvoj dami SAD-a Melaniji Tramp koja je za inauguraciju supruga odabrala nebeskoplavu haljinu od kašmira s njegovim potpisom. Ralf Loren jedan je od retkih dizajnera koji nije odbio saradnju sa njom ali izgeda da to nije pomoglo njegovom biznisu.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...