Sastanak urednika

Evropska medijska elita oduševljena Adrija Medija Grupom

Najveća srpska medijska kompanija ugostila vodeće urednike Evrope
Vesti
01:28h Autor:
Evropska medijska elita oduševljena Adrija Medija Grupom
Foto: Kurir / Zorana Jevtić

Urednici najuticajnijih evropskih medija, čiji su domaćini najveća srpska medijska kuća Adrija Medija Grupa iMagazin Njuzvik Srbija, po prvi put su se okupili u Beogradu kako bi razmotrili najznačajnije evropske temekojima će se zajedno baviti u narednom periodu.

Evropska istraživačka mreža (EIC), koja redovni godišnji sastanak održava u našoj kompaniji, okuplja vodećenezavisne evropske medije. Ova grupa osnovana je da bi sprovodila istrage o najvažnijim temama isključivo izsopstvenih sredstava, bez ikakvih donacija i finansijske podrške nevladinog sektora ili drugih organizacija.

Magazin Njuzvik Srbija u timu je osnivača ove mreže, a kao lider u regionu srpski Njuzvik će u predstojećemperiodu u okviru evropske mreže formirati i voditi Balkansku istraživačku mrežu.

Evropsku istraživačku mrežu, osim srpskog Njuzvika, čine nemački Špigl, belgijski Le Soar, španski ElMundo, danski Politiken, britanski Sandej tajms, francuski Mediapart, Rumunski centar za istraživačkonovinarstvo, austrijski Falter i italijanski Lespreso. Predstavnici ovih medija organizuju redovnu razmenuinformacija i zajednički rade na istraživanju najvažnijih evropskih tema .

Trideset urednika ovih najrespektabilnijih medija Evrope sa redakcijom magazina Njuzvik Srbija, ali iurednicima i novinarima ostalih izdanja Adria Media Grupe, tokom dvodnevne posete razmenjuje iskustva iideje za buduće istraživačke projekte..

Foto: Zorana Jevtić / Alfred Weinzierl, zamenik glavnog urednika nemačkog Špigla
Foto: Zorana Jevtić / Alfred Weinzierl, zamenik glavnog urednika nemačkog Špigla

"Zadivljujuće je sa koliko ambicije i posvećenosti rade ljudi iz redakcije Njuzvika i ostali zaposleni u vašojkompaniji. Divim vam se, s obzirom na to da se suočavate s daleko većim problemima u radu nego mi uNemačkoj. Impresioniran sam vašim prostorijama i ljudima koji ovde rade", rekao je Weinzierl.

Foto: Zorana Jevtić / Vitorio Malaguti, zamenik glavnog urednika italijanskog Lespresa
Foto: Zorana Jevtić / Vitorio Malaguti, zamenik glavnog urednika italijanskog Lespresa

"Veoma sam sa srećan što imam priliku da posetim ovako veliku medijsku kuću i vidim kako rade mediji u Srbiji. Vidim da imate i probleme, ali da ih efikasno rešavate. Dobro ste organizovani. Imate odlične kadrove za onlajn izdanja, a budućnost je u integraciji veba i printa. Slično je i kod nas u Italiji. Znamo da Njuzvik nailazi i na poteškoće i zato moramo da budemo zajedno jaki i da se podržavamo međusobno", rekao je Malaguti.

Foto: Zorana Jevtić / Paula Molina, urednik u španskom El Mundu
Foto: Zorana Jevtić / Paula Molina, urednik u španskom El Mundu

"Adria Media Group je ogromna kompanija, iznenađena sam. Broj tema koje obrađujete u vašoj izdavačkoj kućije neverovatno širok. Impresionira sam sprektorm oblasti koje uspevaju da pokrivaju vaša izdanja", kaže Paula.

Foto: Zorana Jevtić / Milorad Ivanović, glavni urednik magazina Njuzvik Srbija
Foto: Zorana Jevtić / Milorad Ivanović, glavni urednik magazina Njuzvik Srbija

"Okupljanjem članova evropske istraživačke mreže u našoj kompaniji pokazali smo da naša redakcija iizdavačka kuća AMG, mogu da zadovolje najviše standarde koje postavljaju evropski mediji poput Špigla, ElMunda, Lesoara. To je znak da idemo u pravom smeru. AMG je jedan od vodećih članova EIC. Trenutnoradimo na tri velika istraživanja o kojima će čitaoci Njuzvika i Kurira moći da čitaju u maju, junu i oktobru", rekao je Ivanović.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs