Akademije filmskih umetnosti i nauka

Dodeljeni Oskari: Ovo su dobitnici! (VIDEO)

Ovogodišnji Oskar pamtiće se po velikoj neprijatnosti
Vesti
14:46h Autor: ,
Dodeljeni Oskari: Ovo su dobitnici! (VIDEO)
Foto: Profimedia

Film "Moonlight" (Mesečina) reditelja Berija Dženkinsa osvojio je rano jutros u Los Anđelesu Oskara za najbolji film.U jednom od najneprijatnijih trenutaka u istoriji Oskara, Fej Danavej i Voren Biti su proglasili pogrešnog dobitnika. Njima je neko predao pogrešnu kovertu u kojoj je bila kartica sa napisom “La La Land”, preostala od proglašenja dobitnice nagrade za najbolju žensku ulogu.

Oskara za najbolju glumicu dobila je Ema Stoun za ulogu u mjuziklu "La La Land“, dok je Oskara za najboljeg glumca dobio Kejsi Aflek za ulogu u ostvarenju "Manchester by the Sea".

Nagradu za najbolju režiju dobio je Dejmijen Šazel, čiji je mjuzikl „La La Land“ kao veliki favorit sa 14 nominacija, dobio šest Oskara, među kojima i za originalnu pesmu, scenografiju i fotografiju.

Oskara za najbolji strani film dobio je „Trgovački putnik“ iranskog reditelja Asgara Farhadija koji je bojkotovao 89. dodelu Oskara zbog politike američkog predsednika Donalda Trampa prema imigrantima.

Dodelom nagrade za najbolji film u Los Anđelesu je završena 89. dodela nagrada američke Akademije filmskih umetnosti i nauka.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs