Neverovatno

Uplakano drvo uplašilo meštane Borče: Čudo kakvo se nije viđalo!

Voda je odjednom počela da se sliva niz najdeblju granu. Kao da je neko odvrnuo česmu, ispričala je baka koja živi u blizini
Vesti
10:52h Autor:
Foto: Ilustracija / Thinkstock

Nadrealna situacija u parku, između ulica Ličke i Banijske u Borči - iz najdeblje grane drveta već četiri dana obilno curi tečnost praveći veliku baru na betonu!

 

Ova pojava uznemirila je stanare obližnje zgrade, ali i sve ostale građane koji šetaju tim parkom. Zaustavljaju se ispred "rasplakanog" drveta, gledaju, dodiruju mokro stablo i vrte glavom.

 

"Sine, ne znam kakav je ovo znak! Ovde živim već 30 godina, prolazim pored drveta svakodnevno i nikada se slična situacija nije desila. Ta voda je odjednom počela da se sliva niz najdeblju granu. Kao da je neko odvrnuo česmu. Prvo sam pomislila da se radi o ostatku nekog leda od nedavnog minusa koji je vladao, ali sam shvatila da se sav led i sneg otopio. Pa onomad je bilo čak 12 stepeni", priča baka J. L. (72), koja je odbila fotografisanje za novine.

 

Ipak, ona ne misili da je to loš znak.

 

Vernik snimio čudo na Krstovdan: Nauka nema objašnjenje za ovo! (VIDEO)

 

"Pre mislim da nam drvo poručuje da mu treba pomoć. Sa druge strane, mi ljudi smo krhka bića. Ograničeni smo da shvatimo retke pojave, pa ih onda svrstavamo u onostrano. Možda je tečnost iz drveta lekovita. Ne znam", priča baka.

 

Da nema razloga za paniku, strah, čuda i onostrana nagađanja, kaže Milan Petrović, inženjer šumarstva.

 

"Nema tu nikakvog čuda. Moguće je da drvo ima vrlo dubok koren, koji je povukao dosta tečnosti. Posle topljenja leda i snega tlo je puno vlage. Visok je vodostaj Dunava, što utiče i na podzemne vode. Najverovatnije je o tome reč. Drvo nije u mogućnosti da apsorbuje tu količinu tečnosti, pa je ona počela da izbija iz te grane. U praksi se takvo curenje zaustavljalo posle nekoliko dana, što očekujem i kod tog stabla", naveo je Petrović.

 

Sveštenik molitvom i uljem vratio slepoj ženi vid: Čudo nad čudima obeznanilo lekare! (FOTO)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...