Čeka se otopljenje

U Vranju tri dana maksimalnih -10 stepeni: Ledeni talas ne jenjava

Vranje nijedan dan nije izašlo iz temperature u minusu od 6. januara, kada je počeo i jak sneg
Vesti
02:06h Autor:
U Vranju tri dana maksimalnih -10 stepeni: Ledeni talas ne jenjava
Foto: Thinkstock

Najniža temperatura u proteklih nedelju dana bila je u nedelju, 8. januara, po podacima Meteorološke stanice u Vranju, izmereno 21,8 stepeni ispod nule.

Najviša dnevna temperatura od 6. do 13. januara u Vranju bila je -1 stepen 6. januara ,kada je i počeo hladni talas, dok je čak tri dana, 7. 8. i 10. januara, maksimalna dnevna temperatura u Vranju bila -10 stepeni.

Prosečna maksimalna dnevna temperatura u proteklih nedelju dana u Vranju bila je -6,5 stepeni Celzijusa.

Pored rekordnih -21,8 stepeni, koliko je izmereno 8. januara u gradu, na mernom mestu Meteorološke stanice u Vranju, prosečna minimalna temperatura u Vranju iznosila je -15 stepeni.

Do Vranja ni danas nije stiglo otopljenje koje je najavljeno za sever Srbije, te je tako jutros bilo -15 stepeni, dok se temperatura u podne popela na svega -2 stepena.

Po najavama meteorologa, sneg će ponovo padati na jugu Srbije već od nedelje, a od utorka i srede će se pojačati. Zbog visokih smetova na putevima i niske temperature, vanredno stanje u Pčinjskom okrugu proglasile su opštine Vladičin Han, Trgovište i grad Vranje, a drugo polugodište još nije počelo ni u jednoj školi u Vladičinom Hanu, Trgovištu i Surdulici.

<\/div>
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs