Grip i dalje hara

VMA zabranila posete: U Beogradu na pomolu epidemija?

Broj slučajeva akutnih respiratornih infekcija prijavljenih u toku prethodne sedmice prilično je porastao
Vesti
17:06h Autor:
VMA zabranila posete: U Beogradu na pomolu epidemija?
Foto: Kurir / Nebojša Mandić

Sve posete pacijentima na Vojnomedicinskoj akademiji zabranjene su od sutra pa do daljeg zbog prijavljivanja epidemije grupa na teritoriji Beograda, saopštila je danas ta vojnomedicinska zdravstvena ustanova.

Zbog porasta broja slučajeva akutnih respiratornih infekcija prijavljenih u toku prethodne sedmice i nakon prijavljivanja epidemije gripa na teritoriji Grada Beograda od strane Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograd, a u cilju sprečavanja unošenja i širenja gripa među ležećim pacijentima VMA, od dana 29. decembra do daljeg zabranjuju se sve posete ležećim pacijentima na Vojnomedicinskoj akademiji, navedneo je u saopštenju.

"Mi smo danas prijavili epidemiju gripa na teritortiji Beograda s obzirom na to da je na teritoriji grada registrovan srednji intenzitet aktivnosti virusa gripa", rekla je za epidemiolog GZZZ, Garotić Ilić.

"Mi smo epidemiju prijavili Institutu Batut, a proglašenje ide kada je epidemija od većeg epidemiološkog i javno -zdravstvenog značaja. Tada epidemiju proglašava Ministarstvo zdavlja na predlog Instituta Batut", precizirala je ona.

Nova godina bez padavina: Vremenska prognoza za kraj decembra

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs