Posle trijumfa na Tašu

Gala novogodišnji koncert Regionalne dečje filharmonije "Zimska muzička čarolija"

Specijalni gosti dečje filharmonije biće maestro Bojan Suđić, Hor Kolibri, Hor dečjeg kulturnog centra, Ana Sofrenović i Minja Subota
Vesti
01:24h Autor:
Gala novogodišnji koncert Regionalne dečje filharmonije "Zimska muzička čarolija"
Foto: Promo

Nakon trijumfa na Tašmajdanu pred više od 10.000 gledalaca, Regionalna dečja filharmonija i Fondacija „Deca deci“ pozivaju sve ljubitelje muzike a posebno roditelje, bake i deke, da svoje mališane povedu na „Zimsku muzičku čaroliju" - Gala novogodišnji koncert koji će biti održan u četvrtak, 12. 01. 2017. godine u Sava Centru u 20 sati.

Repertoar koncerta je prilagodjen i najmlađoj publici s obzirom da će na programu, pored klasičnog repertoara biti i prepoznatljivih numera iz crtanih filmova, kao i filmskih klasika u kojima će, kao i uvek, publika svih generacija moći da učestvuje i uživa. Dirigent na ovom koncertu će biti naš renomirani umetnik i pedagog, osnivač orkestra Camerata Serbica i Lola classic, Ljubiša Jovanović.

Veliko je zadovoljstvo što su se pozivu za učešće, kao specijalni gosti odazvali čuveni maestro Bojan Suđić, Hor Kolibri, Hor dečjeg kulturnog centra, Ana Sofrenović i Minja Subota koji će, svako na svoj način, muzičkim ali i voditeljskim umećem ulepšati ovaj koncert.

Na programu će se moći uživati u repertoaru od De Falje, Štausa, Sarasatea do kompozicija iz filmova Pirati sa Kariba i Meri Popins - dakle muzika za sve od 5-105 godina, sa nekoliko numera iznenađenja za Beograđane i sve one koji vole ovaj grad.

Ovim koncertom Dečja filharmonija i Fondacija „Deca deci“ počinju sa obeležavanjem desetogodišnjice od osnivanja te najavljuju i bogat program i projekat „Godina muzike“.

Pozivamo sve ljubitelje muzike da zajedno sa mladim virtuozima Regionalne dečje filharmonije i Fondacijom „Deca deci“ na najlepši način započnu novu 2017. godinu uz zimsku, muzičku čaroliju. Osim karata čije su cene 700, 1000 i 2000 dinara, mogu se kupiti im donatorske VIP karte o kojima se više informacija može naći na web stranici www.decadeci.com.

Kupovinom donatorskih VIP karata, oni koji to žele, osim VIP mesta na koncertu, koja sebi na taj način mogu obezbediti, mogu i lično doprineti daljem razvoju ovog jedinstvenog dečjeg orkestra.

O aktivnostima Regionalne dečje fiharmonije i Fondaciji "Deca Deci"

Osnivač Regionalne dečje filharmonije, čiji su članovi deca muzičari iz gradova iz regiona; Zagreba, Skoplja, Ljubljane, Sarajeva i Beograda je Fondacija "Deca Deci" koja će ovim koncertom predstaviti i svoj omladinski orkestar, stasao tokom prethodne decenije rada koji će, rame uz rame, nastupiti sa Regionalnom dečjom filharmonijom.

Promocija muzičkog obrazovanja, stvaralaštva mladih, kao i kulturna razmena među najmlađima kroz atraktivne muzičke programe, su samo neki od cilljeva fondacije „Deca Deci“ i Dečje filharmonije. Članovi dečjeg orkestra su talentovani đaci nižih muzičkih škola, dobitnici nagrada na prestižnim domaćim i međunarodnim takmičenjima, dok omladinski orkestar čine prve generacije, koje su sada već u srednjim školama i na prestižnim muzičkim akademijama. Neki od njih su dugogodišnji korisnici instrumenata fondacije „Deca deci“ koja na taj način pomaže njihovo školovanje i profesionalno napredovanje.

Tokom 2016. pokrenut je serijal novih projekta kao što su "Summer Pop up concert hall Dečje filharmonije" na trgovima gradova Srbije kao i letnja turneja po regionu "Filharmonija na točkovima" sa željom da se klasična muzika približi najmlađima i izađe iz konvencionalnih muzičkih prostora. Kruna prvog dela sezone 2016. nakon uspešnih koncerata u Ljubljani i Zagrebu u okviru letnje turneje, svakako je bio koncert na prepunom stadionu Tašmajdan u okviru manifestacije „Noć muzike“ koji je održan pred više od 10. 000 gledalaca.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs