Nasledstvo

Celo selo se obogatilo zahvaljujući njemu: Svi postali milioneri!

Fernandez nikad nije zaboravio svoju rodnu grudu
Vesti 26.11.2016. - 16:03h Autor: index.hr
Foto: Profimedia

Svih 80 stanovnika malog španskog sela Cerezales del Condado nedavno su postali milioneri i to zahvaljujući samo jednom čoveku i njegovom testamentu.

 

Antonino Fernandez, milijarder i filantropist, umro je u avgustu u 100. godini života, a u svojoj ekscentričnoj oporuci 200 miliona evra ostavio je stanovnicima sela u kom je odrastao.

 

Svakom stanovniku je tako pripalo nešto više od 2,3 miliona evra, a ostalo je i za druge troškove poput novog kulturnog centra, piše Daily Mail.

 

Antonio je već sa 14 godina morao da napusti školovanje. Naime, bio je jedno od 13 dece u porodici i njegovi roditelji jednostavno nisu mogli da mu priušte školovanje.

 

Nešto kasnije oženio je Ciniu Gonzalez Diez i sa 32 godine emigrirao u Meksiko gde se zaposlio u kompaniji njenog ujaka Grupo Modelo (koja proizvodi pivo Corona).

 

Do 1971. napredovao je do pozicije CEO i pomogao Coroni da postane, ne samo najpopularnije meksičko pivo, već i veliki izvozni fenomen. Izvozili su ga i u njegovu rodnu Španiju, pod imenom Coronita.Corona Extra pak je drugo najčešće uvoženo pivo u Americi s godišnjom prodajom od gotovo 700 miliona dolara.

 

Fernandez nikad nije zaboravio svoju rodnu grudu, a bivši španski kralj Juan Carlos za njegov humanitarni rad ga je i odlikovao.

 

Ipak, tek nakon njegove smrti, stanovnici sela u kojem je odrastao shvatili su koliko je voleo svoj zavičaj. Selo će dobiti i potpuno novi kulturni centar, takođe plaćen iz nasledstva, a profitiraće i lokalna neprofitna organizacija i svi njeni zaposleni.

 

Evo zašto najbogatiji ljudi na svetu dolaze da žive ovde: Država u kojoj teče med i mleko! (FOTO)

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...