Ne trpite zlostavljanje

Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama: Prijavite nasilnike!

Dobro znam da je 30 žena platilo glavom zbog nasilnika koji misle da su žene njihova svojina, kao i da je za deset godina ubijeno 326 naših majki, sestri, supruga, jednih od nas, poručila je Zorana Mihajlović
Vesti
07:48h Autor:
Foto: Ilustracija / Profimedia

Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama obeležava se danas, a predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović izjavila je da je ponosna što se Srbija uključila u kampanju "16 dana aktivizma u borbi protiv nasilja nad ženama" i apelovala na sve da prijavljuju nasilnike.

 

Mihajlović je istakla da je nasilje nad ženama veliki problem u Srbiji i da nije dovoljno da se tim problemom bavimo samo 16, već 365 dana u godini, kao i da je potrebna stalna edukacija društva da je bilo kakvo nasilje nad ženama nedopustivo.

 

"Hajde da pokušamo da uvedemo novu statistiku, da umesto ubijenih žena počnemo da brojimo koliko će nasilnika završiti iza rešetaka zbog nasilja, da konačno krenemo da prijavljujemo nasilnike, jer sigurno svako od nas zna ženu koja trpi bilo koji oblik nasilja", navela je Mihajlović u pisanoj izjavi.

 

U tome će, kako je istakla, pomoći i novi Zakon o sprečavanju nasilja u porodici koji je usvojen u parlamentu.
Mihajlović je dodala da se u ovakvim prilikama uvek bavimo jezivom statistikom ubijenih žena u porodičnom i partnerskom nasilju.

 

"Dobro znam da je 30 žena platilo glavom zbog nasilnika koji misle da su žene njihova svojina, kao i da je za deset godina ubijeno 326 naših majki, sestri, supruga, jednih od nas. Nasilje nad ženama nije ničija privatna stvar. Prijavite nasilnike i spasite žene", poručila je Mihajlović.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...