Sudbina fabrike neizvesna

Slučaj Juvitana: 18 vrsta kašica i sokova za bebe trajno isključeno iz proizvodnje

zatražila i hitan povraćaj spornih kašica Juvitana iz svih veleprodaja i maloprodaja u Srbiji u centralni magacin proizvođača
Vesti
04:10h Autor:
Foto: Thinkstock

Kompanija Svislajon Takovo, u okviru koje posluje i fabrika Juvitina iz Inđije, najavila je da će trajno isključiti iz proizvodnog programa 18 vrsta spornih dečjih kašica i sokova, za koje je Ministarstvo zdravlja zatražilo povlačenje iz prodaje zbog nedozvoljene količine pesticida.

 

Ta kompanija je zatražila i hitan povraćaj spornih kašica Juvitana iz svih veleprodaja i maloprodaja u Srbiji u centralni magacin proizvođača.

 

"Navedeni proizvodi su trajno isključeni iz proizvodnog programa dečije hrane Juvitana", piše u saopštenju. U kompaniji Svislajon Takovo nije bilo moguće dobiti odgovor da li će fabrika u Inđiji nastaviti da radi i šta će biti sa ostatkom proizvodnog asortimana.

 

Državo, nećeš me sprečiti da postanem majka: Ovako zaista izgleda život mame u Srbiji!

 

Ta kompanija je obustavila proizvodnju u fabrici u Inđiji 12. novembra, nakon što je Ministarstvo zdravlja objavilo da je u dečijim kašicama pronadjen višak pesticida i saopštila da će zabrana proizvodnje trajati dok akreditovane laboratorije ne ispitaju zdravstvenu ispravnost sirovina i gotovih proizvoda na lageru u fabrici.

 

Ministarstvo zdravlja 8. novembra je objavilo da se sumnja u zdravstvenu ispravnost određenih vrsta Juvitana dečijih kašica i da bi mogle predstavljati rizik po zdravlje dece, jer je u njima pronađen povećan sadržaj određenih vrsta presticida.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...