Ugašena

Televizija Art više ne postoji: Ugašena!

Izgleda da kultura i umetnost više ne interesuju Srbiju
Vesti
15:20h Autor:
Televizija Art više ne postoji: Ugašena!
Foto: Thinkstock

Televizija Art iz Beograda prestala je da emituje program posle 25 godina rada iz finansijskih razloga, saopštilo je danas Udruženje novinara Srbije (UNS).

Kako se navodi u saopštenju, TV Art je prestao da emituje program poslednjeg dana oktobra, a direktorka te kablovske televizije Sladjana Pojić rekla je UNS-u da su finansijski problemi razlog za gašenje televizije.

„Dugo smo bili u lošoj finansijskoj situaciji i više nismo mogli da priredjujemo ni ovo malo sadržaja koji nam je ostao. Počeli smo da ulazimo u dugove i shvatili smo da je najbolje da ugasimo televiziju“, rekla je Pojić.

Televizija se finansirala iz sopstvenih prihoda i imala je četvoro stalno zaposlenih i pet honorarnih saradnika.

„Ranije smo radili produkciju i tada je bila malo bolja situacija. Samo oglašavanje nikada nije bilo dovoljno da pokrije troškove. Pošto u ovoj zemlji nikog ne zanima kultura, pomoć nismo mogli da dobijemo ni od Ministarstva kulture i informisanja“, dodala je Pojić.

TV Art osnovana je decembra 1991. godine, a program je počela da emituje u julu naredne godine. Program je emitovan na teritoriji Beograda, 100 kilometara južno od glavnog grada, kao i u celoj Vojvodini.

Sadržaj je zasnivala na temama iz kulture i umetnosti.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs