Neverovatno

Čudo kod Lučana: Malina procvetala u novembru!

"Ne znam šta se događa ali znam da ne valja ništa. Od ovih malina koje su sada cvetale i rodile naredne godine nema ništa, rekao je jedan meštanin sela
Vesti
13:32h Autor:
Čudo kod Lučana: Malina procvetala u novembru!
Foto: Thinkstock

Da je klima sve čudnija, najbolje govori prizor iz sela Gornji Dubac gde je na 800 metara nadmorske visine, na pragu novembra procvetala i rodila malina.

I nije reč o sortama koje kasnije donose plodove, već o malinama čije plodove meštani beru tokom juna i jula meseca. Poljoprivrednici su šokirani, a stručna lica bez pravog objašnjena.

"Ne znam šta se događa ali znam da ne valja ništa. Od ovih malina koje su sada cvetale i rodile naredne godine nema ništa. Kao što vidite ljudi su u avgustu odvezali stabljike i polegli po zemlji da se ne lome jer su očekivali sneg u novembru, a dobili cvetanje malina."

Neko ili nešto nam je ozbiljno poremetio klimu i mislim da će se to loše odraziti na poljoprivrednike. Sve ove maline koje su sada cvetale ili rodile, kad im dođe sezona neće moći da daju plod, što bi mi ovde rekli', od njih naredne godine nema ništa", kaže meštanin Gornjeg Dubca.

Pitali smo stručnjake šta se dešava, ali svi odgovori o cvetanju malina u novembru su na bazi pretpostavke bez jasnog objašnjenja.

Odlične kao lek, još bolje kao slatkiš: 7 veličanstvenih poslastica od maline! (RECEPTI)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs