Srpska pravoslavna crkva praznuje

Danas je sveti apostol Filip: Obratite mu se ovako za oproštaj grehova!

Kada su sveti apostoli birali đakone, tada je i Filip bio izabran, pored svetog Stefana i ostalih, gde su propovedali Jevanđelje i svedočili čudesima, jer su gonili demone i isceljivali bolesne svojim molitvama
Vesti 24.10.2016. - 13:15h Autor: Story.rs
Foto: Wikipedia

Srpska pravoslavna crkva danas obeležava dan svetog apostola Filipa, đakona, a svi vaši grehovi mogu biti oprošteni ukoliko izgovorite određene reči.

 

On je rodom iz Kesarije u Palestini. Bio je oženjen i u braku dobio četiri ćerke. Sve četiri imale su kao dar od Boga proricanje. Kada su sveti apostoli birali đakone, tada je i Filip bio izabran, pored svetog Stefana i ostalih, gde su propovedali Jevanđelje i svedočili čudesima, jer su gonili demone i isceljivali bolesne svojim molitvama.

 

Kada je Filip video ta čudesa, otišao je u Azot, gde je nastavio svoju propoved i mnoge usmerio ka Hristu i veri u Boga. Bio je postavljen za episkopa u Traliji, gde je ostao do kraja života. Preminuo je u dubokoj starosti.

 

Zato na današnji dan treba uputiti reči: "Apostole, sveti Filipe, moli milostivog Boga da oproštaj grehova podari dušama našim."

 

Bog uvek ima plan za vas: Kad vam stvari ne idu na ruku, ovoga treba da se setite!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...