Retko ko imao je toliku ljubav naroda

19 godina bez lejdi Dajane: Na današnji dan poginula kraljica srca (FOTO)

Bila je šarmantna, harizmatična, volela je humanitarni rad... Graciozna, ali i borbena. Svojim sinovima pokušavala je da pokaže kako žive obespravljeni, htela je da ih nauči kako da se brinu za slabije, kako da žive što normalnije
Vesti
03:18h Autor:
19 godina bez lejdi Dajane: Na današnji dan poginula kraljica srca (FOTO)
Foto: Reuters

Princeza Dajana poginula je u Parizu, pre tačno 19 godina. Njena dobra dela, harizma, lepota... Sve to učinilo ju je ženom koja živi večno.

Nikad prežaljena, nikad voljenija. Retko ko imao je toliku ljubav naroda, ljubav kakvu je imala "kraljica srca" - princeza Dajana od Velsa. Pre tačno 19 godina dogodila se tragična saobraćajna nesreća u Parizu, a u njoj je život izgubila omiljena Dajana. Bila je ikona stila, velika humanitarka, zagovornica prava obespravljenih. Upravo zbog svog humanitarnog rada ostala je omiljena do danas. Zalagala se za sve koji su živeli na marginama društva. Za izbeglice, zatvorenike, žrtve rata, beskućnice, zavisnike, obolele od AIDS-a. Nebrojeno mnogo ljudi našlo se na listi onih kojima je Dajana pomogla. A kada je poginula, svet joj je zaista vratio ljubav. Ne postoji zemlja u kojoj se nije tugovalo, ne postoji niko ko ju je zaboravio.

Pukla bruka Spenserovih: Potpuno zapušten grob lejdi Dajane na porodičnom imanju! (FOTO, VIDEO)

A njena priča je zaista priča o princezi iz bajke. S tužnim završetkom. Princeza je rođena kao Dajana Spenser. U princa Čarlsa zaljubila se u leto 1980. godine, a kada je imala svega 20 godina udala se za njega. Televizijski prenos svadbe gledalo je više od 700 miliona gledalaca. Nakon kraljevske svadbe usledilo je prvo dete - sin Vilijam, a potom je stigao i njegov mlađi brat, princ Hari. Iako im se rodilo dvoje dece, princ Čarls i Dajana imali su bračne probleme, a tabloidi su ih jedva dočekali.

Princ Vilijam krenuo Dajaninim stopama: Ovako se bori protiv bolnog gubitka majke! (FOTO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Dajana se sa svime teško nosila, pa se pričalo da se bori s depresijom i bulimijom. Usto, nikad se nije do kraja navikla na sve što nosi kraljevska porodica. Htela je mir i privatnost, a to je bilo poslednje što je mogla da dobije. Suprug ju je varao, a i Dajana se našla na meti govorkanja o vanbračnim izletima. Nakon 11 godina braka, 1992. godine princ Čarls i Dajana su se rastali. Zatim je dve godine provela uz hirurga Hazneta Kana, a mnogi su tvrdili da je on ljubav njenog života.

Nakon njega, počela je vezu s Dodijem Fajedom, sinom egipatskog preduzetnika Mohameda Al-Fajeda. Nekoliko meseci su proveli u vezi, a potom oboje poginuli u tragičnoj nesreći 31. avgusta 1997. godine. Za njihovu pogibiju okrivljen je veliki broj paparaca koji su okružili automobil, dok su drugi krivili vozača automobila u kojem se princeza Dajana nalazila.

Kako me princeza Dajana spasila sigurne smrti: Iskrena ispovest slavnog pevača! (FOTO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Međutim, Mohamed Al-Fajed nikad nije prestao da veruje da se radilo o naručenom ubistvu koje su sproveli pripadnici britanske vojne obaveštajne službe, a po naredbi britanske kraljevske porodice. Tugovala je za njom cela Britanija, ceo svet. Dajana je bila šarmantna, harizmatična, volela je humanitarni rad... Graciozna, ali i borbena. Svojim sinovima pokušavala je da pokaže kako žive obespravljeni, htela je da ih nauči kako da se brinu za slabije, kako da žive što normalnije. I danas je zaista tako. Princ Vilijam i Hari žive onako kako bi njihova majka htela. Na neki način, Dajana živi i danas.

Šokantan intervju lejdi Dajane, predosećala šta joj se sprema: Nikada neću biti kraljica! (VIDEO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs