56. po redu

Počinje Sabor trubača u Guči: Očekuje se 500.000 posetilaca!

Za večeras u 21 sat predviđen je koncert pobednika prošlogodišnjeg Sabora, a u 23 sata počeće tradicionalni Ponoćni koncert
Vesti
20:50h Autor:
Počinje Sabor trubača u Guči: Očekuje se 500.000 posetilaca!
Foto: Kurir / Damir Dervišagić

Dragačevski sabor trubača u Guči svečano će danas biti otvoren i biće podignuta saborska zastava.

Prema najavi organizatora, ispred Spomenika trubaču u centru Guče podizanjem saborske zastave svečano će manifestaciiju otvoriti domaćin ovogodišnjeg Sabora, predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.

U ime organizatora obratiće se predsednik Saborskog odbora Slobodan Jolović i majstor trube Boban Marković, počasni građanin Guče.

Za večeras u 21 sat predviđen je koncert pobednika prošlogodišnjeg Sabora, a u 23 sata počeće tradicionalni Ponoćni koncert.

Spremite se za drastičan pad temperature: Narednih dana oblačno, očekujte padavine!

Sutra u 21 sat počeće nadmetanje majstora trube, a u subotu Finalno takmičenje seniorskih trubačkih orkestara.

U okviru estradnog dela, u nedelju 14. avgust predviđeni su koncerti Severine Kojić i Miroslava Ilića, čime će manifestacija biti završena, dok su sinoć koncerte održali "Riblja Čorba" i Svetlana Ceca Ražnatović.

"Razdvojili smo estradne od saborskih manifestacija, pa su tako sreda, dan pre i nedelja, dan nakon Sabora, rezervisani za koncerte estradnih zvezda, dok će tri dana između, isključivo programski biti posvećeni trubaštvu i tradiciji", rekao je Jolović.

Organizatori, koji u vreme saborskih dana očekuju oko pola miliona domaćih i stranih gostiju, ističu da su sve lokalne službe, ali i one sa državnog nivoa, spremne su da ovogodišnji Sabor bude reprezentativan i na zadovoljstvo svih. Dragačevski sabor traje do nedelje 14. avgusta.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs