Beograd

Obeležen međunarodni dan Dunava: Edukacija o zaštiti životne sredine

Svake godine broj partnera, gradova i građana koji su uključeni u kampanju je sve veći i na taj način poruka o važnosti očuvanja i zaštite reka i racionalnoj upotrebi vodenih resursa stiže do sve većeg broja ljudi
Vesti 29.06.2016. - 14:57h Autor: Tanjug
Foto: Profimedia

Međunarodni dan Dunava obeležen je danas u Beogradu edukativnim radionicama posvećenim očuvanju životne sredine i slivu najveće evropske reke, na kojima je učestvovalo više stotina mališana.

 

Ovogodišnja manifestacija, koju je organizovalo Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine uz pomoć velikog broja partnera, održana je na Zemunskom keju i posvećena je deci i edukaciji najmlađih o očuvanju eko-sistema najveće evropske reke.

 

Najmlađi su imali priliku da razgovaraju o zanimljivostima sa predstavnicima Svetskog fonda za prirodu, Mladim istraživačima, Orijentiring savezom Srbije i drugim učesnicima, a pridružila im se i Dečja filharmonija.

 

Na keju su bili izloženi i pobednički radovi konkursa za umetnička dela "Dunavski umetnik".

 

Međunarodni dan Dunava se obeležava u 14 evropskih zemalja potpisnica Međunarodne konvencije o saradnji na zaštiti i održivom korišćenju reke.

 

Konvencija je osnov za saradnju država radi zaštite najveće evropske reke na čijem slivu živi više od 80 miliona ljudi.

 

Svake godine broj partnera, gradova i građana koji su uključeni u kampanju je sve veći i na taj način poruka o važnosti očuvanja i zaštite reka i racionalnoj upotrebi vodenih resursa stiže do sve većeg broja ljudi.

 

Nada Macura u gradskom prevozu: Evo zašto je doktorka zabrinula svoje sugrađane! (FOTO)

 

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs