Poslednje zbogom

Svi su plakali: Oproštaj od Marinka Madžgalja na komemoraciji u Ateljeu 212 (FOTO, VIDEO)

Komemoracija je počela minutom ćutanja. Majci Marinka Madžgalja pozlilo je tokom komemoracije, a okupljeni su požurili da joj ukažu pomoć
Vesti 29.03.2016. - 13:02h Autor: Kurir
Foto: Kurir / Marina Lopičić

Marinko Madžalj (37) preminuo je u subotu posle borbe sa opakom bolešću, a komemoracija povodom smrti glumca održana je u 11 sati na Velikoj sceni "Mira Trailović" Ateljea 212.

 

Sahrana će se održati na Novom bežanijskom groblju u Beogradu, a opelo počinje u 14.30.

 

Foto: Kurir / Marina Lopičić
Foto: Kurir / Marina Lopičić

Na komemoraciju su među prvima pristigli Irfan Mensur, Rada Đuričin, Nikola Đuričko, direktor Beogradske filharmonije Ivan Tasovac, Dragan Vujić Vujke, Mirka Vasiljević i Petar Božović. Njima su se priključili Nikola Kojo, Vuk Kostić, Dragana i Sloboda Mićalović, Bule Goncić i Gorčin Stojanović.

 

Komemoracija je počela minutom ćutanja. Majci Marinka Madžgalja pozlilo je tokom komemoracije, a okupljeni su požurili da joj ukažu pomoć.

 

Foto: Kurir / Marina Lopičić
Foto: Kurir / Marina Lopičić

Jelena Đokić održala je potresan govor. "Minut je prekratak da bih održala hvalospev. Hvala što si stvorio novi pravac "Madžgaljizacije". Pitamo se, da li ćemo uspeti da ti pariramo, a da se ne nasmejemo zajedno sa publikom. Cilj je bio tvoj da izmamiš osmeh, sad bih volela da mogu da umrem od smeha. Znam, Maki moj, da bi to želeo. Hvala ti na tome što si bio moj i ja bila tvoja. Hvala ti za dolaske u snove i molim te, Maki, dođi što pre. Ja te nikad neću prežaliti", rasplakala je celu salu Jelena Đokić.

 

Pušten je insert iz filma "Ranjeni orao" u kome Marinko peva pesmu "Kradem ti se u večeri rane". Cela sala je plakala.

 

Marinko Madžgalj se krstio 20 dana pred smrt: Svečani čin obavljen na Ostrogu!

 

Foto: Tanjug / Nemanja Jovanović
Foto: Tanjug / Nemanja Jovanović

Aleksandar Srećković Kubura pričao je o svom odnosu sa Marinkom. "Gledam u telefon i čekam da me Maki zove, a neće više nikad. Pojavila se misao koja me najviše u životu uplašila da taj broj treba izbrisati. Ceo jedan deo mog života je vezan za Makija. Ne mogu da se lišim ničega. Uvek je bila svetlost oko njega i pun je bio ljubavi za sve. Žvakao je život puih usta kao da je znao da mora brzo da ga proživi. Opijao je sve oko sebe svojom toplotom i emotivnošću. Sada reči nema. Govorim o njemu, a ne sa njim. Neće više ni jednu reč pratiti njegov smeh. Reči će pratiti samo rupa u grudima i tuga. Ja ću sada sa mojim bratom Marinkom dugo da ćutim. Ljubi te brat", jedva je izgovorio Srećković.

 

Foto: Kurir / Marina Lopičić
Foto: Kurir / Marina Lopičić


 

Na scenu je izašao i Ognjen Amidžić. "On bi tražio da pričam gluposti da bi se svi smejali. Ali, to ne mogu. Ovo mi  je najteže u životu. Počelo je sve sa poslom, a onda smo postali prijatelji. Tih 13 godina, šta smo sve preživeli... To je najtalentovaniji čovek koga sam poznavao. Za sve je bio talentovan. Uvek je kasnio i bio je lenj za sve što je radio... Ja sada čekam da će se pojaviti jer je zakasnio. Ako je već umro kao što kažu, za mene nije", govorio je Ognjen kroz suze.

 

Foto: Kurir / Marina Lopičić
Foto: Kurir / Marina Lopičić


 

Andrija Milošević rekao je da je mnogo voleo Madžgalja. "Znam da bih ga sad razočarao da sam došao spreman. Mnogo sam ga voleo. Izmislio sam predstavu samo da bih igrao sa njim... Toliko je bio srećan što može da donese sreću malim ljudima po malim mestima. On će za mene uvek živeti. Maki, ukrao sam ti mnogo fora i nastaviću tako da radim. Tako ćeš živeti kroz mene"...

 

Marinko Madžgalj, džentlmen u svakoj prilici: Ovako je govorio nakon razvoda sa Dubravkom Mijatović!

 

Foto: Tanjug / Nemanja Jovanović
Foto: Tanjug / Nemanja Jovanović

 

Gorica Popović rekla je da ne ume da se oprosti od glumca. "Ne umemo da se oprostimo jer ne želimo. Odlazak je nepodnošljiv besmislen. Što neće biti na našem brodu tako nezamenjiv putnik, neće nas ozariti njegov osmeh. Da je nebo znalo koga nam oduzima... Biser, deliju. Na pogrešnog si se namerila, smrti. Ali, prijatelju, čuvamo te. Ti si naš belutak iz pesme Vaska Pope. Zbogom, druže", izrecitovala je deo pesme i zaplakala.

 

Foto: Kurir / Marina Lopičić
Foto: Kurir / Marina Lopičić

 

Gordan Kičić popeo se na scenu. "Mili moj majki... Išli smo u u Drinku, pa na FDU. Igrali, cirkali, glumili.. Igrali basket i smejali se. Batko, batice, direktore moj, bio si si šarmantan i drag, mogao si sve. Bio si car i šmeker. Voleo si da te vole i obožavali su te. Tugu i bes izražavao si samo na sceni. A u životu si bio srećan. Mili moj, divio sam ti se. Bio si snažan do kraja i verovao si da će sve biti dobro. Nedostajaćeš mnogo. Volim te, batice moj", završio je glumac.

 

Poslednja poruka Marinka Madžgalja tera suze na oči: Ovo je poželeo svim damama! (FOTO)

 

Foto: Tanjug / Nemanja Jovanović
Foto: Tanjug / Nemanja Jovanović

 

Upravnik Ateljea 212, Branimir Brstina, poželeo je da ćuti. "Pre bih oćutao. Niko ne želi da povredi tugu. Kako je dug minut ćutanja naspram kratkog života koliko si bio sa nama. Širokog osmeha i velike duše. Iako nisi igrao u tom filmu, reći ću ti: "Bio si mlad i zdrav kao ruža"."

 

Foto: Kurir / Marina Lopičić
Foto: Kurir / Marina Lopičić

 

Koleginica iz klase, Tamara Krcunović recitovala je stihove iz jedne Marinkove pesme. "Maki, da li si znao da je tvoj osmeh nama sve? Zadavao si nam standarde. Nasmejao si se i rekao da ćemo se videti. Ubedio si me. Bio je istinit čovek i zato je i lako i teško govoriti o njemu. njegova osećanja su bila tanana za posebne lkude. Bio je i otvoren i zatvoren. Najveći je car što je mogao da dopre do čoveka bez reči. Ono što nam je Marinko ostavio je sposobnost da ne povredi nikoga i da oplemeni razmenu emocija među ljudima. Pisao je i pesme...", rekla je Tamara i počela da recituje.

 

Krenula je pesma "Svadbarskim sokakom" koju je Marinko pevao. Svi glumci su izašli na scenu i aplaudiraju. Publika aplaudira sa njima i plače.

 

Proplakao bi i kamen: Ovako se Andrija Milošević oprostio od Marinka Madžgalja!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...