Korenite promene

Jednosmenski rad u školi: Prioritet prosvete u Srbiji

I kompletna priča o preopterećenosti, teškim torbama, nepotrebnom plaćanju dodatne nastave i mnogim drugim primedbama ovim bi bila prevaziđena
Vesti
23:30h Autor:
Jednosmenski rad u školi: Prioritet prosvete u Srbiji
Foto: Thinkstock

Predsednik Nacionalno prosvetnog saveta Aleksandar Lipkovski ocenio je danas da je jednosmenski rad u školama apsolutni prioritet prosvete u Srbiji.

"Ne postoji zemlja Evropske Unije u kojoj se radi u dve smene. Jednosmenski rad omogućuje da đaci u školi obave praktično sve školske i domaće zadatke. On omogućuje i roditeljima da mirno, posle povratka kući sa posla, mogu da se posvete drugim, vanškolskim aktivnostima sa svojom decom", rekao je Lipkovski za portal Gradskibiro.rs.

On je naveo da bi tako kompletna priča o "preopterećenosti, teškim torbama, nepotrebnom plaćanju dodatne nastave" i mnogim drugim primedbama bila prevaziđena.

"Nažalost, uvođenje jednosmenskog rada nije u kompetencijama Saveta, već Ministarstva prosvete”, rekao je on. Govoreći o radu NPS, Lipkovski je rekao da su prioriteti rada Saveta nastavni planovi i programi, kao i propisi u vezi sa udžbenicima.

Kako Japanci u školi od dece prave ljude: Snimak koji je osvojio svet! (VIDEO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs