Na pragu istrebljenja

Tužna vest: Na svetu ostala samo tri bela nosoroga!

Četvrta jedinka, ženka nosoroga, uginula je od bakterijske infekcije i posledica prilične starosti za vrstu
Vesti 23.11.2015. - 19:34h Autor: mondo.rs
Foto: Ilustracija / Thinkstock

U safari parku u San Dijegu uginula je Nola, jedan od preostala četiri bela nosoroga.

 

San Dijego je bio Nolin dom od 1989, a ženka nosoroga je uginula od bakterijske infekcije i posledica prilične starosti za vrstu - 41 godine, javlja Mashable.com.

 

I pored toga što je bila pod dvadesetčetvoročasovnim nadzorom čuvara od početka nedelje, veterinari su morali da predaju borbu i donesu tešku odluku - izvrše eutanaziju životinje.

 

San Dijego zoo je Nolu smatrao ikonom, i to ne bez razloga. Bila je jedini severni beli nosorog na celom američkom kontinentu, a tri njena "rođaka", jedina preostala na Zemlji, pod neprestanom su stražom naoružanih čuvara u rezervatu u Keniji.

 

Golubovi prepoznaju kancerogene ćelije: Za otkrivanje tumora dovoljan dvonedeljni trening!

 

Tako je San Dijego izgubio svog drugog nosoroga, nakon što je 44-godišnji mužjak Angalifu, uginuo od raka u decembru 2014.

 

Ove godine još je jedna ženka napustila ovaj svet - u zoo vrtu u Češkoj, tako da je ljduska vrsta na korak od "uspešno" obavljene misije istrebljivanja još jedne životinjske vrste na ovoj planeti.

 

Delovi nosoroga su u Africi i Aziji oduvek traženi bilo zbog navodnih magijskih i medicinskih moći, bilo zbog shvatanja da se od roga nesretne životinje pravi afrodizijak.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...