Neverovatno

Bermudski trougao opet uzeo žrtve: Nestao teretni brod sa 33 člana posade!

El Faro je prema Puerto Riku zaplovio iz Džeksonvila u Floridi, još 29. septembra, kad je Žoakin još uvek bio na nivou tropske oluje
Vesti
10:04h Autor:
Bermudski trougao opet uzeo žrtve: Nestao teretni brod sa 33 člana posade!
Foto: Shutterstock

Teretni brod El Faro i njegovih 33 članova posade nestali su pored ostrva Crooked Island na Bahamima, tokom uragana Žoakin, koji već danima ruši sve pred sobom i u delovima SAD-a.

Mesto na kojem je brod nestao područje je famoznog Bermudskog trougla.

Teretni brod El Faro, pre nego je nestao, primao je veliku količinu vode, a američka obalna straža javila je da su njihovi avioni na pučini uočili "prsluke za spašavanje, kolutove za spašavanje, razne spremnike te naftnu mrlju i jedan brodski kontejner".

Zasad još nema potvrde da je reč o ostacima El Fara. Osim obalne straže, u traganje su se uključili i američka ratna mornarica te američko ratno vazduhoplovstvo sa svojim avionima i helikopterima, tragajući za 224 metra dugim brodom po Atlantskom okeanu oko Crooked Islanda.

Foto: Printscreen Youtube / Alltime Conspiracies, Područje Bermudskog trougla
Foto: Printscreen Youtube / Alltime Conspiracies, Područje Bermudskog trougla

El Faro je prema Puerto Riku zaplovio iz Džeksonvila u Floridi,

još 29. septembra, kad je Žoakin još uvek bio na nivou tropske oluje.

Posadu broda čine 28 Amerikanaca i pet Poljaka. Brod je bio na rutinskoj misiji prevoza tereta, a nestao je pod naletima vetra brzine i do 209 kilometara na sat te talase visine 9 metara.

Vlasnik broda, kompanija TOTE Maritime Puerto Rico javila je putem sapštenja da je brodu odobrena plovidba, znajući da je posada više nego dobro opremljena za izlazak na kraj s promenljivim vremenom.

Porodice nestalih članova svejedno traže odgovore na to zašto je brodu bila dozvoljena plovidba u sam centar oluje. Iz TOTE-a su im saopštili da ne smeju biti obeshrabreni pronalaskom prsluka i pojaseva za spašavanje.

Misterija Bermudskog trougla: U poslednjih 100 godina nestalo 1.000 ljudi! (VIDEO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs