Veliki uspeh

Poslednji film Đuze Stojiljkovića dobio dve nagrade: Posthumno priznanje preminulom glumcu

Drama "Bez stepenika" premijerno je prikazana u sredu, 22. jula, u Subotici, u okviru 22. festivala evropskog filma Palić
Vesti 24.07.2015. - 21:59h Autor: SRNA
Foto: Youtube Printscreen / EltaTV1

Na 22. festivalu evropskog filma na Paliću posthumno je dodeljeno specijalno priznanje Vlastimiru Đuzi Stojiljkoviću za poslednju ulogu koju je odigrao u drami "Bez stepenika".

 

Film "Bez stepenika", priča o trećem dobu, u kojem je glavnu ulogu tumačio Đuza Stojiljković, dobio je dve nagrade na ovom festivalu. Nagrada Umetničkog saveta festivala dodeljena je reditelju filma Marku Novakoviću, saopšteno je iz Radio-televizije Srbije, u čijoj produkciji je film i snimljen.

 

Drama "Bez stepenika" premijerno je prikazana u sredu, 22. jula, u Subotici, u okviru 22. festivala evropskog filma Palić.

 

Na kraju zvezdanog puta: Šta su poznati rekli o smrti Đuze Stojiljkovića

 

Poslednji film Vlastimira Đuze Stojiljkovića "Bez stepenika" završen je 17. juna, na dan kada je glumac, koji je, kao i glavni junak, živeo u domu za stare, preminuo u 86. godini.

 

Stojiljković je tumačio lik Slaviše Petronijevića, profesora neuropsihijatrije, obolelog od Alcahajmerove bolesti, koga porodica želi da smesti u starački dom.

 

Foto: Fonet
Foto: Fonet

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...