Iznenadna smrt

Preminuo moćni milijarder: Mark Zukerberg u šoku! (FOTO)

Kreator Fejbuka, koji je bio Goldbergov prijatelj, otkrio je da je smrt nastupila dok su Dejv i Šeril bili na zajedničkom odmoru izvan SAD-a
Vesti 04.05.2015. - 15:15h Autor: Jutarnji
Foto: AP

Američki tehnološki sektor uzdrmala je vest o iznenadnoj smrti Dejva Goldberga, direktora "Survej Mankija” i supruga glavne operativne direktorke Fejsbuka, Šeril Sandberg. Goldberg je imao 47 godina, a još uvek nije objavljen uzrok smrti.

 

Štrajk u rezidenciji kraljice Elizabete II: Mnogo posla, malo novca?

 

Mark Zukerberg, koji je bio Goldbergov prijatelj, otkrio je da je smrt nastupila dok su Dejv i Šeril bili na zajedničkom odmoru izvan SAD-a. Prvi je o Dejvovoj smrti progovorio njegov brat Robert kroz status na Fejsbuku, koji je sve njegove poznanike pozvao da na njegov profil stave nešto u znak sećanja na njega. Do sada se odazvalo više stotina ljudi.

 

Foto: Reuters
Foto: Reuters

"On je lider i osoba sa kojom upoređujem sve ostale. Biće teško zamisliti svet bez njega", rekla je Karin Gilford, jedna od direktorki Diznijeve televizijske poslovne jedinice, koja je sa Goldbergom zajedno radila u Yahoo-u.

 

Nakon toga, Goldberg je prešao u Survej Manki, malu kompaniju sa tek 14 zaposlenih koju je od 2009. do danas pretvorio u globalni gigant za internet ankete. Prema poslednjim procenama, krajem prošle godine ova kompanija je vredela oko dve milijarde dolara, a imala je oko 500 zaposlenih.

 

Haos u Čileu: Eruptirao vulkan, evakuisano 4000 ljudi! (FOTO)

 

Goldberg je odrastao u Mineapolisu, a završio je istoriju i javnu upravu na Harvardu 1989. godine. Za Yahoo je počeo da radi 2001. godine, nakon što je taj internet gigant kupio njegov digitalni časopis "Launč", koji je prerastao u Yahoo Music. U to vreme je upoznao Šeril. Mnogi su ih smatrali jednim od najmoćnijih parova u svetu tehnologije.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...